CHP Didim İlçe binasında gerçekleşen buluşmada CHP’li Süleyman Bülbül’ü, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, bazı belediye meclis üyeleri ile ilçe ana kademe yöneticileri karşıladı. Milletvekili Bülbül’den önce konuşan CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’nın açıklamalarına cevap verek; “AKP İlçe Başkanı CHP’li vekilimiz Hüseyin Yıldız’dan özür dileyinceye kadar cevap vereceğim. Bizim milletvekillerimizden fırıldak çıkmaz. Sayın Yıldız’a fırıldak diyenler esas kendilerine baksınlar. 17 Aralık’tan önce “ülkeye geri dön” diyenler, şimdilerde 360 derece dönüyor. Benim hiçbir milletvekilim fırıldak değildir. Orada tartaklanarak senin hakkını da savundu sayın Subaşı. Onları Ulu Önder Mustafa Kemal’in dediği gibi bir sözle cevap vereceğim “geldikleri gibi gidecekler” ifadelerine yer verdi.

“KANSER SOLUYORUZ”


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise konuşmasının başında Elazığ’da gerçekleşen depremde hayatını kaybedenleri anarak, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Aydın’ın da 1. derece deprem bölgesinde olduğunu ifade eden Bülbül; “Deprem Aydın’da daha fazla etkileyecek JES’ler yüzünden. Yer altında suyu alıyorlar, geri boşaltmıyorlar dışarıya veriyorlar. 8 tane JES bunu böyle yapıyor. 90 milyon ton buhar, 9 milyon ton yoğunlaşmamış gaz havaya salınıyor. Büyük Menderes nehrine de 80 milyon ton JES’lerin enjekte etmedikleri zehirli akışkan salınıyor. Bu şu demek, yukarıda kokusunu duyduğumuz çiğ yumurta kokusu olarak adlandırdığımız Hidrojen Sülfür gazını soluyoruz, kanser oluyoruz. Dünya Sağlık örgütünce kabule dilen TM 10 ve TM 2,5 gaz var içerisinde ve kanser soluyoruz. Aydın’ın toprağına, havasına, suyuna, insan ve bitki sağlığına yapmış olduğumuz müdahaleler yeter artık" sözleriyle eleştirdi.

“BALIK ÇİFTLİKLERİ MEZARLIĞI YARATACAKLAR"


Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yerel seçimlerde Didim’i turizm kenti noktasında söylemlerinden yola çıkarak eleştiren CHP’li Bülbül; “Turizm kentimize balık çiftliklerini ve OSB’leri kurmaya çalışıyorlar. Didim’i balık çiftlikleri mezarlığı haline getirmeye çalışıyorlar. Didimliler buna direndi. Herkesi tebrik ediyorum" dedi.

“AKBÜK’E MADEN OCAĞI AÇILACAK”


5 gün önce çıkan resmi gazetede Didim’e bağlı Akbük’ün üst kısımlarında maden açılması noktasında karar alındığını açıklayan Bülbül; “Maden Ocaklarının ihaleleri başladı. Sadece Didim’de değil Kuşadası, Karacası gibi bir çok yer var. Bizim sadece balık çiftlikleri değil bunun gibi onlarca sorunumuz var" şeklinde konuştu.
Didimlilerin hak ve özgürlük mücadelesini salonlarda değil alanlarda yapması gerektiğini kaydeden Süleyman Bülbül, CHP’li tüm vekillerinde alanlarda halkın yanında olacağını ifade etti.