Aydın Ticaret Borsası (ATB), Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapsamında zeytinyağı kalite yarışması düzenledi. Hafif ve güçlü olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmaya Aydın’dan toplam 25 üretici ve firma katıldı. 8 kişiden oluşan jüri heyeti, en kaliteli zeytinyağlarını belirledi. Yarışma sonucunda zeytinyağları dereceye giren firma ve üreticilere, düzenlenen törenle sertifika ve madalyaları takdim edildi.

KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve ATB Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar’ın hazır bulunduğu törende konuşma yapan ATB Zeytinyağı Tadım Paneli Başkanı Yusuf Küçük, Türkiye'de tescilli 92 çeşit zeytinin olduğunu söyledi.

10 yıl öncesine kadar Aydın zeytinyağının adının her yerde çok kötü anıldığını ve hakkında 'yenilmez' denildiğini belirten Küçük, "Şimdi ise zeytinyağımızla katıldığımız her yarışmadan altın madalya ile dönüyoruz. Bu inanılmaz gurur verici bir durum. Bunda bugün madalya almaya hak kazanan arkadaşlarımızın çok katkısı var. Artık Aydın zeytinyağı göğsünü gererek her yerde yarışabilir durumda" diye konuştu.

Zeytinyağının kalitesini ve pazar payını artırmak için yarışma düzenlediklerini kaydeden ATB Meclis Başkan Yardımcısı Rıza Uyar da, yarışmaya katılan üretici ve firmalara teşekkür etti.

Öte yandan hafif kategorisinde Küp Yağ Anonim Şirketi altın madalya, Söke Oliva firması gümüş madalya ve Koçarlı’dan Pınar Sayın bronz madalya kazandı. Güçlü kategorisinde de Gıdatay Gıda ve Tarım Anonim Şirketi altın madalyanın, Kuloğulları firması gümüş madalyanın ve Nazilli’den Hüseyin Kaba bronz madalyanın sahibi oldu.