Nazilli'de geçtiğimiz günlerde Turan Mahalle sakinlerinin bir apartmanın çatısına kurulan baz istasyonu, mahalleden gelen tepkiler üzerine GSM şirketi tarafından kaldırılma kararı alındı. Muhtar Serpil Akçasakız önderliğinde tepkilerini dile getiren ve imza toplayan mahalle sakinleri, baz istasyonu istemediklerini dile getirdiler. Turan Mahallesi sakinlerine destek vermek için CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve CHP Kadın Kolları adayları Gamze Arslan ile Nilgün Aktaş, Turan Mahalle kahvesinde bir araya geldi.

“BU TÜR KONULARDA HERKESİ DİRENMEYE DAVET EDELİM”

Mahallelinin verdiği tepkiyi alkışla karşıladığını ifade eden Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; “Toplumsal bir yapıdayız ve bir ev sadece tek başına yaşamıyor. Çevre bilinci çok önemli bir bilinç. Son yıllarda çevre bilinci insan sağlığına ve doğa sağlığıyla özdeşleşti. Bizler çevreci kimliğimizle ortaya çıktık. Aydın toprağının havası suyu kirleniyor. Buna Aydınlılar olarak tepki göstermezsek, yarın yaşanabilir bir yer olmayacağız. Çevremizi koruyacağız. Bu nedenle sayın muhtarım başta olmak üzere Turan Mahallesi sakinlerinin kendi sağlığını, çevre sağlığını, çocukların sağlığını korumak için yaptığı mücadeleye alkışla karşılıyoruz. Bu işin siyaseti yok çevre kirlenirse herkes kirlenecek herkesin sağlığı bozulacak. Takibini bırakmayalım, bu konuda da direnmeye devam edelim” dedi.

“MAHALLE HALKIYLA BERABER YAPTIK”

Turan Mahallesi her durumda duyarlıdır diyen Turan Mahallesi Muhtarı Akçasakız, “Toplanan imzalar sonucu çok kısa sürede baz istasyonun kaldırılması için sonuç aldık. İmza topladık, biz bunu mahalle halkıyla beraber yaptık. Halkı arkanıza aldığınızda inanın her şey oluyor. Turan Mahallesi her durumda duyarlıdır. Vatandaşımız duyarlı davrandı ve 4 günde topladığımız imzalarla, konulan baz istasyonu şuanda kaldırmak için çalışmalar başladı” ifade etti.