Tarım ve Orman Bakanlığı Manisa 4. Bölge Müdür Yardımcısı M. İbrahim Çolak, Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, Aydın DKMP Ziraat Mühendisi İstemihan Kahraman, ADÜ Kuşadası Turizm Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğrt. Üyesi Aziz Bostan, İlçe Tarım Müdürü Gürsel Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz, Kuşadası Belediyesi’nden Ziraat Mühendisi Cem Özgür Demirci, Soğucak Muhtarı Mehmet Bozok, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Hasan Basri Özçakan, KUŞAKK’tan Münire Kalkım, EKODOSD’tan Yeşim Cinbaş ve Bahattin Sürücü katıldı.

Kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğinin sergilendiği toplantıda, endemik bir tür olan Tülüşahla ilgili eylem planı kararları alındı.

Alınan kararlarda; Milli Emlak, Belediye, Üniversite ve diğer kamu kurumları arazi stoğu çıkarılacak ve Tülüşaha uygun yaşam alanları belirlenecek. Okullarda öğretmen ve öğrencilerle Tülüşahla ilgili eğitim çalışmaları yapılacak. Belediye, emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetleri bitkiyle ilgili bilgilendirilecek. IUCN (Dünya Doğayı Koruma Birliği) Türkiye temsilcileriyle görüşülerek, koruma çalışmalarına ait planlamalar yapılacak. Tanıtım için sesli ve alt yazılı kısa sunumlar hazırlanacak. Kaymakamlık, Belediye, Üniversite ve ilgili kurumlar internet sayfalarında Tülüşah hakkında kısa bilgi sunacak. Kuşadası’na özgü türün tanıtımı için, kooperatifler ve işletmelere hediyelik eşya üretimi teşvik edilecek. Haziran ayı sonunda arazide tanıtım ve bilgilendirme etkinliği yapılacak.