Nazilli’ye 16 kilometre uzaklıktaki Ödemiş-Nazilli arasında yer alan kırsal Işıklar Mahallesi’nde sabah karşı 06.00 sıralarında çıkan, 5 evin yanarak kullanılamaz hale geldiği ve 3 evin de hasar aldığı yangında Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarına Nazilli Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Yangına müdahale sırasında ortaya çıkan molozları kepçelerle temizleyen ve kamyonlarla alandan uzaklaştıran belediye ekipleri, itfaiye ekiplerinin müdahalesini kolaylaştırıyor. Belediye’nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Birimi ekipleri de müdahale sonrasında eşlik ederek yangında evi yanan ailelere psikolojik destek veriyor. Tüm mahallenin kenetlenerek seferber olduğu yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığı belirtildi.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Sabaha karşı çıkan yangını haber alır almaz, Işıklar Mahallesi sakinlerinin yanında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “ Elazığ depreminin ardından gelen acı haberin ardından bu yangın bizleri derinden üzdü.  Yangın haberini alır almaz Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekiplerimizle birlikte uyumlu bir çalışma yapıyoruz. İtfaiye ekiplerimizin söndürme çalışmalarına Nazilli Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle yardımcı oluyoruz. Belediyemize ait kepçe ve su tankerimiz yangına müdahalede kullanılıyor. Evde Bakım Birimimiz de köyümüze gelerek evi yanan ailelerimize destek oluyorlar. Allaha şükür, itfaiye ekiplerimizin özverili çalışması ve tüm Işıklar Mahallesi sakinlerimizin yardımlarıyla yangın tamamen kontrol altına alındı. Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmasın istiyoruz. Bizleri tek memnun eden yaralanan yada hayatını kaybeden bir vatandaşımızın olmamasıdır. Büyük geçmiş olsun” dedi.

“KIŞ GÜNLERİNDE DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Yangının hayvan damlarında ve evlerde etkili olduğunu ifade eden Özcan; “Can kaybı olmaması sevindirici ama 3 koyun ile 1 eşeğimiz telef olmuş. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Kış günleri zorlu günler. Deprem gerçeğini doğa bize hatırlattı. Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza üzülürken, buradaki vatandaşlarımızla da böyle bir acıyla karşılaştık. Devletimiz büyüktür. Sayın Kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy ile birlikte hem devletimiz hem belediye ekiplerimiz müdahalelerini sürdürüyor. Tüm vatandaşlarımızı bu kış günlerinde dikkatli olmaya davet ediyoruz. Özellikle köz ve yanan malzemelerini söndürmeden bırakmasınlar. Işıklar Mahallemiz yamaç bir bölge ve evler yan yana sıra halinde. Allah daha büyük bir yangının eşiğinden döndük. Işıklar başta olmak üzere tüm çevre mahallelerden gelen vatandaşlarımız yangına müdahale için destek verdi. Gerek su römorklarını gerekse söndürmek için yardımcı oldu. Bu acı olaylar bizlerin birlikteliğini bir kez daha ortaya koydu" şeklinde konuştu.