Karacasu'ya bağlı Yaykın Mahallesi'nde gerçekleşen açılış programında herkesin yerini almasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak kürsüye İl Genel Meclisi eski üyesi Halil İbrahim Karaçam davet edildi. Karaçam daha konuşmasına başlamadan ayağa kalkan Kaymakam Ahmet Soley tören alanını terk etti. Henüz 5 dakika olmadan yaşanan ve soğuk duş etkisi yaratan hareketin ardından ne olduğu anlamak için Kaymakamın arkasından koşan Belediye Başkanı Zeki İnal da Kaymakamı durduramadı. Kimse ne olduğunu anlayamazken program yüzlerin düşmesine rağmen devam etti.

GERÇEK PROGRAMDAN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Kaymakam Ahmet Soley’in programdaki düzeni beğenmediği için alanı terk ettiği öğrenildi. Karaçam’ın hiçbir görevi olmamasına rağmen konuşma yapmak üzere çağrılmasına sinirlendiği öğrenilen Soley, programı bu yüzden terk ettiği ifade edildi. Önemli bir şey olmadığını söyleyen Kaymakam Soley, "Kendi aramızda çözmemiz gereken bir mesele" dedi.

KARAÇAM NEDEN KONUŞTU?

Öte yandan hitabeti ve bu tür konuşmalardaki doğaçlama sunumu ile tanınan İl Genel Meclisi eski üyesi Halil İbrahim Karaçam’ın mahalle Muhtarı Osman Ali Aktan’ın adına kürsüye geldiği öğrenildi. Karaçam konuşmasını, “Ben başta bu konuşma hakkını bana verdiği için Sayın Muhtarımız Osman Ali Aktan’a ve bu soğukta konuşmamızı sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür etmek istiyorum” şeklinde sonlandırırken kürsüye davet edilmesinin sebebi de böylelikle ortaya çıktı. Program sunumunda Karaçam, kürsüye Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Genel Meclisi eski üyesi olarak davet edilirken muhtarın yerine çıktığı ayrıntısının dile getirilmemesinin yanlış anlaşılmaya sebep verdiği kaydedildi.