Dünya ve Avrupa şampiyonu unvanı bulunan milli sporcu Ayşegül Çakın, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Halter Federasyonu tarafından Antalya Manavgat’ta yapılan Naim Süleymanoğlu Büyükler Ferdi Türkiye Şampiyonasına, antrenörü Yunus Emre Demirtaş önderliğinde, yeni transfer olduğu Aydın Yıldız Spor Kulübü adına katılan Ayşegül Çakın, yarışmada Kadınlar 64 kiloda koparmada 80 kilo, silkmede 106 kilo kaldırıp toplamda 186 kilo ile her üç dalda altın madalya kazandı. Türkiye şampiyonu olan Ayşegül, elde ettiği başarıyla hem Aydın’ın hem de Yıldızspor’un gururu oldu.. Çakın, şampiyonluk madalyamızı aldıktan sonra sosyal medya hesabından, “Birlikte daha nice başarılara inşallah, desteğiniz için teşekkürler” diyerek Yıldızspor yönetimine teşekkür etti.

TUZ ÇUVALLARIYLA BAŞLADI

Bakkal olan babasının dükkanında tuz çuvallarını taşıyan Çakın, Aydın'ın Efeler ilçesi Kemer Mahallesi'nde 2011 yılında ikizi Burak Emre'yle televizyonda efsane halterci Naim Süleymanoğlu'nu izlerken bu sporu yapmaya karar verdi. 12 yaşında Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Yunus Emre Demirtaş ile çalışmaya başlayan Çakın, Büyükşehir Belediye Ankaraspor Kulübü'nde profesyonel oldu.

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONU

Rize'de 2016'da Yıldızlar Türkiye Halter Şampiyonası'nda şampiyon olarak adını duyuran milli sporcu, aynı yıl Polonya'da düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda ikinci ve Malezya'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Polonya'daki 2017 Gençler Avrupa Şampiyonası'nda ikinciliğin ardından 2018 yılında İspanya'daki Akdeniz Oyunları’nda silkmede oyunlar rekorunu kırarak altın madalya kazanan Ayşegül Çakın, son olarak eylül ayında Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda gençler 59 kiloda şampiyon olmayı başardı.