Tören sonunda Atatürk Anıtı önünde bulunan Mumcu’nun resminin önüne vatandaşlar kırmızı karanfiller bıraktı.
Nazilli İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtında yapılan anma programı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi ve Sivil toplum kuruşlarının katılımıyla düzenlendi. Törene, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, ADD Nazilli İlçe Başkanı Şafakta Nalan Ayas, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KARANFİL BIRAKILDI


Anma saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Uğur Mumcu’yu hayatını anlatan konuşmayla devam eden program vatandaşların yanlarında getirdikleri karanfilleri Uğur Mumcu’nun çiçeklerle süslenmiş resminin yanına bırakmasıyla son buldu.

“YİĞİT BİR EVLATTI”


Hepimiz bir Uğur Mumcu olmak zorundayız diyen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; "Uğur Mumcu bir hukukçuydu, yargının bağımsızlığını hukuk devletine inana bir devrimciydi. Uğur Mumcu aynı zamanda gazeteciydi, halkın haber alma özgürlüğünü savunan, basın özgürlüğü mücadelesinde hep direndi. Uğur Mumcu aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde Atatürk devrimleri mücadelesinde en önde savaşan yiğit bir evlattı. Bu nedenle hepimiz bir Uğur Mumcu olmak zorundayız. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde Atatürk devrimleri ilkelerinin yerleşmesi mücadelesinde taviz verilmeme durumunda mücadele etmek durumundayız. O nedenle Uğur Mumcu’yu unutmayacağız, unutturmayacağız, saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“UĞURLAR OLSUN BÜYÜK YOLDAŞ”


Sonuna kadar Mumcu’nun verdiği mücadelenin takipçisi olacaklarını ifade eden CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “İçimiz yanıyor. Bu güne kadar cinayetin aydınlatılamaması da ciddi anlamda büyük bir kusur. Hayatı boyunca vermiş olduğu mücadelenin takipçisi olacağımızı, bundan sonra bütün emeğimizi, bütün gücümüzü onu unutturmamak için, onun verdiği mücadeleyi yeni nesillere aktarmak için özellikle bugünlerde de bir araya gelip, bundan sonraki çalışmalarımızda da onların çalışmalarını aktarmaya çalışacağız. Bu anlamda bizlerle beraber olan Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Şafakta Nalan Ayas ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Başımız sağ olsun, uğurlar olsun büyük yoldaş” dedi.