İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Ziraat Odası ile muhtarları kahvaltıda buluşturdu. Kültür Park'ta düzenlenen kahvaltıya Başkan Kaya ve birim müdürlerinin yanı sıra Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ve yönetimi ile muhtarlar katıldı. Çiftçilerin sorun ve taleplerinin görüşüldüğü kahvaltıda, geçtiğimiz günlerde AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı'nın tarım ve hayvancılıkta yapılan ithalata karşı çıktığı konuşma da gündeme geldi.

"ÇİFTÇİ HAKKININ SAVUNULMASINI İSTİYOR"


Posacı'nın çıkışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Kaya, "Sayın Rıza Posacı'ya çok teşekkür ederiz, ithal ürün konusunda büyük sorun yaşayan çiftçimize sahip çıktığı için. Bunlar önemli konular. Çiftçiler kendisini neden milletvekili seçti? Çiftçileri temsil etmesi için. Bugüne kadar hiç konuşmadı. En sonunda güzel patladı. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine kızabilir ama çiftçi hakkının savunulmasını istiyor" dedi.

"ÇİFTÇİNİN BABASI OLDU"


Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı da, Posacı'nın milletvekilliği görevine herkesten aldığı oylarla seçildiğini belirterek, "Sayın Milletvekili Rıza Posacı, Ziraat Odası Başkanlığı yapmış sevdiğimiz bir abimiz. Dördüncü sıradan milletvekili adayı gösterilince kimse ümit etmedi seçileceğine. Ama kendisine sadece AK Partililer oy vermedi. CHP'lisi, MHP'lisi, İYİ Parti'lisi de Rıza Posacı'ya oy verdi. Seçildikten sonra yanına her gittiğimizde kendisine, 'Abi sen çiftçisinin. Çık mecliste bir şey konuş. Herkes senden bunu bekliyor' dedik. Kendisi ile geçen hafta beraberdik. Biz, Ankara'dan çıkmadan bombayı patlattı. Bundan sonra bunun arkasının geleceğini düşünüyoruz. Biz de iktidar partisinin bir milletvekilinin kendi partisini eleştirdiğini duyacağız. Mecliste Rıza Posacı gibi çok daha fazla vekilin olmazı lazım. Vekilimize çok teşekkür ediyorum. Biz çiftçinin babası oldu" şeklinde konuştu.

"YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUM"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçinin çektiği sıkıntıyı bildiğini zannetmediğini dile getiren Kaykı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Niye mi? Bir konuşmasını diledim. '2002 yılında Türkiye genelinde 3 bin tane traktör satılırken, şu anda 300 bin tane traktör satılıyor' dedi. Adam haklı mı arkadaşlar? Haklı. Traktör bu kadar çok niye satıldı? Bugün pamuğumu satmışım, cebimde param yok. İlk aklıma traktör gelir. Neden? Traktörü 100 bin liraya satarım, masraflarımı yaparım, anında yine traktör alır beş yıl borca girerim. Bunu, birisi çiftçi ağzından Cumhurbaşkanımıza anlatırsa, kendisinin bu çiftçiye daha da yardımcı olacağına inanıyorum."