Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Didim İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında, yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU


Didim'de İş Bankası önündeki meydandan başlayan yürüyüş, Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet caddesi istikametinde devam ederek Uğur Mumcu Parkı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında pankartlar taşınırken, sloganlar atıldı. Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Parkı'nda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma töreninde konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak CHP’nin anmalarının 12 aya yayıldığını ve en kara günlerin Aralık, Ocak ve Şubat günlerinde yaşandığını belirtti. Koçak konuşmasının başında Ocak ayında hayatını kaybeden Dışişleri eski Bakanı İsmail Cem, Diyarbakır Eski İl Emniyet Müdürü Şehit Ali Gaffar Okan ve Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu andıklarını ifade etti.

HEYKELE KIRMIZI KARANFİL BIRAKTILAR


Mumcu'nun katledilişinin üzerinden 27 yıl geçtiğini ve karanlık suikastın halen aydınlatılmadığını ifade eden Koçak, Devlet büyüklerinin bu konuda namus sözü verdiğini ifade ederek devletin bu konuda sözün tutmadığını dile getirdi. Mumcu’nun yaşamı boyunca gerçekleri yazdığını ifade eden Koçak, emperyalistlerin ve işbirlikçilerin planlarını yazdığından dolayı katledildiğini ifade etti. Basın açıklamasının sonunda kalabalık grup Mumcu’nın adına yapılan heykele kırmızı karanfiller bıraktı.