Nazilli’de Turan Mahallesi sakinleri bir GSM operatörü tarafından mahalleye kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösterdi. Baz istasyonuna izin veren apartman sahibine tepki gösteren mahalle sakinleri, baz istasyonunun yerleşim yerlerinden uzağa kurulması gerektiğini ve söz konusu baz istasyonun kaldırılması için gerekli her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade ettiler.

“HEPİMİZ RİSK ALTINDAYIZ”


'Baz istasyonunun mahallemize kurulmasına razı değiliz' diyen mahalle sakinlerinden Hüdanur Atay, “Mal sahibi bizim olurumuzu almadan ve muhtarımızın bile bilgisi yokken şirketle anlaşmış. Mal sahibiyle görüştük; “Ne yaparsanız yapın, size mi soracağım, benim kendi kararım” diye bize öyle bir cevap verdi. Bizde mahalle halkı olarak bu baz istasyonunu istemiyoruz. Bir sürü bunda rahatsız olan arkadaşlar var. Kanser tedavisi gören vatandaşlar var. Hepimiz risk altındayız. Çocuklarımız var, en önemlisi okul var en yakınında. Bunun ne kadar zararlı olduğunu herkes biliyor artık. Küçük çocuklar bile biliyorlar. Mal sahibi nasıl insan içine çıkacak da yaşayabilecek. Benim hayatımı önemsemiyorsa, o da benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Biz sonuna kadar neyse kanuni olarak yapacağız” dedi.

BU İNSANLAR İNSAN HAYATINI HİÇ DÜŞÜNMÜYOR MU?”


Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız da açıklamasında, “Şimdi baz istasyonunun söküldüğü yerde Akçiğer kanserli olan var. Anlaşabiliyorlar söküyorlar, bütün Turan Mahallesini geziyor ve kimseyle anlaşamadığı için buraya geliyor. Burada anlaşıyorlar. Bu çok zararlı. Bu insanlar insan hayatını hiç düşünmüyor mu?” şeklinde konuştu.