Efeler ilçesi Nevzat Biçer Parkı'nda Muhammed Gürsoy tarafından işlenen Ekim Türkmen ve Merve Kotan cinayetlerinin ikinci duruşması Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davanın ilk duruşması sanık Muhammet Gürsoy'un Merve Kotan'ın babasına saldırması nedeniyle yarıda kalmıştı.

OĞLUMU UYARDIM


İkinci duruşmaya tutuklu sanık Muhammet Gürsoy ile Gürsoy’un ailesi, Merve Kotan’ın ailesi ve Türkmen’in annesi Gürhan Eser katıldı. Tanık ifadelerinin dinlenmesiyle başlayan duruşmada Muhammet Gürsoy’un babası İbrahim Gürsoy, olayı tasvip etmelerinin mümkün olmadığını, sürekli evlerinde kaldığını iddia ettiği Merve’den oğlunun ayrılması için kendisine çok defa ikazda bulunduğunu söyledi.

KEŞKE MERVE'Yİ TANIMASAYDIM


Cinayetle ilgili konuşan Muhammet Gürsoy, pişmanlığını dile getirerek, “Keşke Merve’yi hiç tanımasaydım ve bu olay hiç yaşanmasaydı” dedi. Gürsoy, Kotan ailesinin avukatlarının Merve’nin çok sevmesine rağmen kendisini aldattığı şeklindeki ifadesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söylemeleri üzerine Muhammet Gürsoy, “Baba kızına tecavüz ediyor. Bu hayatın olağan akışına aykırı değil mi?” diye konuştu.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ


Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, Muhammet Gürsoy’a haksız tahrik indirimi uygulanmadan iki kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep etti. Gürsoy’un olayda kullandığı silahı temin ettiği için yargılanan E.Ö’nün ise beraatı istendi. Sanık avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmalarını yapması için duruşma 26 Mart’a ertelendi.

ADLİYE ÇIKIŞINDA FENALAŞTI


Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmanın ardından kadın dernekleri adliye önünde açıklamada bulundu. Duruşma sırasında oğlunun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren Ekim Türkmen’in annesi Gürhan Eser, fenalaştığı için ambulansla hastaneye kaldırıldı.