Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın 8’inci düzenlenen törenle açıldı. Geçen yıl 255 firmanın katıldığı fuarda bu yıl yurtiçi ve yurtdışından toplam 358 firma yer aldı. Efeler ilçesindeki TARİŞ Pamuk Depoları’nda gerçekleştirilen fuarın açılışına Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Önder, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Maraş, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın ilk gününde firmaların stantlarını gezen binlerce vatandaş, tarım sektöründeki ürünler hakkında bilgi alarak çok sayıda ekipman satın aldı.

İLGİ YOĞUN


Aydın’ın tarımda öncü illerden biri olduğunu belirten Vali Köşger, “Tarımsal mekanizasyonla üretim aritmetik olarak katlanarak artıyor ve her sene teknoloji değişiyor. Dünyada gelişmeler oluyor. Türk tarımının da bu gelişmeleri takip etmeleri lazım. Hem çiftçilerimizin hem de firmaların bu tür fuarlarda buluşması önemli. Bu anlamda fuara ilginin yoğun olması bizleri mutlu etti. Türkiye’nin dört bir yanından fuara ziyaretçi geliyor. Aydın firmalarının fuara az katılmış olmasını belirteyim. Onların da bu fuara rağbet etmeleri gerektiğini değerlendiriyorum. Çünkü bu uluslararası fuarsa ve iddiamız oysa, Aydın firmalarının kendilerini tanıtacak böyle bir mecrayı kaçırmamaları lazım. Aydın’ın ürettiği 5 tane ürün Türkiye’de birinci. 21 tane üründe de Aydın ilk üçün içerisinde. Bu rolünü arttırarak devam ettirmesi ancak mekanizasyon ve teknoloji ile tarımı buluşturmamız sayesinde olacak” dedi.

“FUAR ORGANİZASYONLARI DEVAM EDECEK”


Fuarın ilginin yoğun olduğunu kaydeden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Geçen yılki fuarımızı 208 bin kişi ziyaret etti ve 90 milyon liralık sıcak satış gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise geçen yıl üzerinde bir satış ve ziyaretçi sayısı temenni ediyoruz. Türkiye’nin en büyük tarım potansiyeline sahip olan illerinden biri olan Aydın’da bu fuarı 8’inci kez yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım üreticimize, tarıma dayalı sanayi tesislerine ve tarım mekanizasyonu şirketlerine hayırlı olsun. Aydın üreticisinin menfaatine bu tür organizasyonlara devam edeceğiz” diye konuştu.
Fuar 26 Ocak Pazar gününe kadar saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.