Söke Belediyesi Lima tesislerinde kalabalık bir katılımcının yer aldığı toplantı ile adaylığını açıklayan mevcut İlçe Başkanı Çağlar Çelikez'e, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Av. Pınar Öncel, İYİ Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak ve çok sayıda İYİ Partililer eşlik etti. İYİ Parti'nin seçim takviminde yer alan kongre süreciyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Aydın'ın Söke ilçesinde de hareketlilik yaşanıyor. İYİ Parti İl yönetiminin, Aydın il genelinde yaptığı başarılı çalışmaların Söke'de de tezahür bulduğunu dile getiren Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, 16 Şubat'ta yapılacak olan kongrede aday olduğunu vurguladı. Toplantıda ilk konuşmayı İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı yaptı. Sarı; "İYİ Parti olarak Aydın ilimizin 17 ilçesinde yapacak olduğumuz 2'nci olağan kongre sürecinin ilçe başkanları ile yaptığımız toplantıda seçim takvimini belirlemiştik. Bu kapsamda 8 Şubat'ta Kuşadası ilçemizde ilk seçimimizi burada yaşayıp daha sonra 9 Şubat'ta İncirliova, 15 Şubat'ta Efeler ilçesinde ve 16 Şubat'ta da Söke ilçemizde ilçe başkanlarını seçeceğiz. Seçimlerimiz 29 Mart 2020 tarihinde son olarak Germencik ilçesinde tamamlanacak. Mayıs ayının ilk haftalarında da İl kongremizi yapacağız. Tüm kongrelerimizin öncelikle İYİ Partimize, ilçelerimize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasının temenni ediyorum" dedi.

"İYİ PARTİ MİHENK TAŞI OLDU"


İYİ Parti’nin kurulmasının ardından geçen 26 aylık dönemde önemli bir siyasi konuma geldiğini, belirleyici ve dengelerin dizayn edilmesinde etkin olduğunu belirten İl Başkanı Cemal Sarı; "Partimizin Aydın ilinde 5 Ocak tarihinde delege seçimlerini yaptık. Bunun ardından kongre sürecine girmiş bulunmaktayız. Demokratik seçim sürecinde tüm partililerimiz kendi özgür hür iradelerini kullanarak partimizi bu günlere taşıdılar. Partimizin kuruluşundan bu güne geçen süre içerisinde yaklaşık 26 aylık zaman diliminde partimiz ülke siyasetinde çok önemli yol kat etmiştir. Bu sayede ülkemizin siyasi dengelerinin düzenlenmesinde çok önemli mihenk taşı olmuştur. Partimizin Aydın ilimizde yapılacak olan ilçe başkanları seçimlerinin ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. 16 Şubat 2020 tarihinde Söke ilçemizde gerçekleştirilecek olan ilçe başkanlığı seçiminde Söke’mize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"99 ÜYEDEN 900 ÜYEYE ULAŞTIK"


Göreve geldiğinde Söke ilçe teşkilatına kayıtlı 99 üye olduğunu, ilk kongreyi bu 99 üye ile yaptıklarını hatırlatan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez de; "Hepinizin bildiği gibi ben İYİ Partimizin Söke ilçemizde ilk kurucu başkanıyım. 2018 Nisan ayından itibaren partimizin ve sizlerin bana vermiş olduğunuz bu yetki ile görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. Bu şerefli görevimi yaparken yönetim kurulu üyelerimiz ve sizlerin özverili çalışmalarınız sayesinde geçirmiş olduğumuz seçimlerden ise başarıyla çıktık. İki yıllık ilçe başkanlığım dönemimde, partililerimiz, üyelerimiz ve sizlerin çalışmalarınız sayesinde partimizi layıkıyla temsil ettik ve başarılar kazandırdık. Ben bu göreve ilk geldiğim yılda Söke ilçemizde, partimizin 99 üyesi vardı. Şuanda 900 üyemizi kayıt ettirdik. Tüm arkadaşlarım bana güvendikleri için bu kutsal göreve yeniden talibim. Söke ilçe teşkilatımız olarak sizlerin sayesinde bu görevimizi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu günden sonra da var gücümüzle çalışmaya ve partimizi daha büyük başarılar kazandırmaya devam edeceğiz. Sizler bana bu onuru yaşattığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanarak, kongrede yeniden aday olduğunu duyurdu.