Gündoğan Mahallesi'nde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait binada faaliyet gösteren Koçarlı Belediyesi, Orta Mahalle'de yer alan eski belediye hizmet binasının yerine daha modern belediye hizmet binası ve emniyet hizmet binası yapmak için düğmeye bastı. Kentsel dönüşümün uygulandığı ve çevresindeki yapıların da kamulaştırıldığı eski binanın yıkım çalışmalarını, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik ve Belediye Başkanı Belediye Başkanı Nedim Kaplan birlikte başlattı. Çalışmaları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, meclis üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar ve belediye personeli takip etti. NİSAN AYINDA İHALEYE ÇIKILACAK Belediye Başkanı Kaplan, yaptığı açıklamada seçimden önce verdikleri bina sözünü hızlı bir şekilde yerine getireceklerini söyledi. Koçarlı Belediyesi ve emniyet hizmet binasının yapımı için süreci başlattıklarını belirten Kaplan, "Tahminen 15-20 gün içerisinde binamızın yıkımını bitiririz. Ondan sonra hızlı bir şekilde zemin etütlerini yaparız. Buna göre projemize son şeklini veririz. Kamulaştırdığımız yerlerin tapuda birleştirme işlemini tamamlarız. Bu işlemler yaklaşık 1,5-2 ay gibi bir zamanımızı alacak. En geç 15 Nisan’da ihaleye çıkacağız. 2022 yılının ikinci yarısında da belediyemiz ve emniyetimiz, yeni hizmet binasında olacak" dedi.

AKILLI BİNA OLACAK

Koçarlı’ya modern bir bina kazandıracaklarını dile getiren Kaplan, şunları kaydetti: "Ortalama bin 50 metrekare üzerinde inşaat alanımız var. Toplam alan 5 bin 500-5 bin 250 metrekare civarında. Binamızın doğu kısmını emniyetimiz kullanacak. Eksi birinci katta dev konferans salonu yer alacak. Zemin katta gençlik ve kadın merkezleri ile zabıta birimimiz olacak. Üst iki katta hizmet binaları. Üçüncü ve dördüncü katlarda otel konforunda 25-30 odalı, içerisinde restoran ve kafesi bulunan konukevi olacak. Çatıda da teras ve kafe yer alacak. Akıllı bina üzerinde de çalışıyoruz. Binamızın kendi enerjisini üretmesini istiyoruz."

"NE YAPSAK AZ"

18 milyon liraya mal olmasını bekledikleri bina projesinin yapım maliyetinin tamamını İçişleri Bakanlığı'nın karşılayacağına dikkat çeken Kaplan, "Belediyemizin ve halkımızın cebinden bir kuruş bile çıkmayacak. Projenin yapımını, İçişleri Bakanlığı karşılayacak. Bakanımız Süleyman Soylu'nun dediği gibi Koçarlı'ya ne yapsak azdır. Allah'ın izni ile ilçemizde güzel işleri gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

JANDARMAYA DA YENİ BİNA

Kaplan, Büyükdere Mahallesi'nde de jandarma hizmet binası yapılacağını belirterek, "Jandarmamız, Büyükdere’ye taşınacak. Binanın yapımı için zemin etüt teklifleri alıyoruz. 2021 yılında jandarmamızın yeni binada hizmet vermeye başlayacağını düşünüyorum. O da yaklaşık 5 milyon liralık proje" diye konuştu.