Karpuzlu ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde Coğrafya Öğretmeni Aysun Kavas öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında 9’uncu sınıf öğrencileri sinemaya gitti. Matematik Öğretmeni Yiğit Yalçınkaya ve Biyoloji Öğretmeni Gökhan Takak’ın katıldığı etkinlikte 38 öğrenci, Aydın Forum’daki sinema salonunda Türk sporu tarihine adını altın harflerle yazdıran merhum Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ‘ Cep Herkülü’ filmini izledi.

“GENÇLERİMİZ ÖRNEK ALMALI”

Sinema etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü İlker Akçay, “Spor kariyerine 47 dünya rekoru, 3 olimpiyat altın madalyası, 6 Avrupa şampiyonluğu ile 7 dünya şampiyonluğu sığdıran, kendi ağırlığının üç katı ağırlık kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçen Naim Süleymanoğlu'nun hayatını tüm gençlerin örnek alması gerekiyor” dedi. Filmi oldukça beğenen öğrenciler, “Yaşadığımız toprakların kıymetini bilmeliyiz. Vatan toprağının ne demek olduğunu bu filmle bir kez daha gördük. Tüm bireylerin bu vatan için çalışması gerekiyor. Çünkü başka Türkiye yok. Naim Süleymanoğlu gibi hepimiz ülkemizin bir gururu olmak için çaba harcamalı” diye konuştu.

TAHMİN VERİLERİNİN ELDE EDİLİŞİNİ ÖĞRENDİLER

Sinema etkinliğinin ardından öğrenciler, Meteoroloji Aydın İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, hava tahmin verilerinin nasıl elde edildiğini yerinde inceledi. Sinema etkinliği ile Meteoroloji İl Müdürlüğü’ne yapılan ziyaretlerden dolayı öğrenciler, okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür etti.