Yerel iktidarı elinde bulundurduğu İncirliova'da, 9 Şubat'ta kongreye gitmeye hazırlanan İYİ Parti'de mevcut Başkan Ahmet Alak, görevine yeniden talip olduğunu açıklamıştı. Şimdilik sadece karşısına rakip olarak Gençlik Kolları eski Başkanı Tolga Mert'in çıktığı Alak, önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İncirliova’da başarılı olduğunu kaydeden Alak, Aytekin Kaya'nın belediye başkanı seçilmesinin görevlerini layıkla yaptıklarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

ÜYELİKTE ARTIŞ


Partisinin 17 ilçe teşkilatı içerisinde en fazla üye yapan birinci teşkilat konumuna yükseldiklerini belirten Alak, "Yerel seçimlerde partimizin aldığı oyun yüzde 10’undan daha fazla yaptığımız bir üye kaydı ile kongreye gidiyoruz. Üyelik çalışmalarımız, hem genel merkezimizden, hem de il başkanlığımızdan takdir görüyor" dedi.

"YÖNETİMİMİZDE LEKE OLMAYACAK"


Yönetim kadrosunu oluşturmak için yoğun şekilde çalışmaya devam ettiğini dile getiren Alak, "Sütte leke olacak, bizim yönetimimizde olmayacak. İşte böyle bir yönetim oluşturuyoruz. Bunun için temaslarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

"ŞÜPHEMİZ YOK"


Partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’i Türkiye’nin ilk kadın cumhurbaşkanı yapmak istediklerini belirten Alak, şunları kaydetti:
"Karşımıza yine partimizden bir kardeşimiz aday oldu. Bu bir bayrak yarışıdır. Ancak bizim, üyelerimizden alacağımız destekle kongrede zafere ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Kaybedeni olmayacağına inandığımız kongremizin ardından ekibimizle birlikte var gücümüzle partimizi iktidara taşımak, genel başkanımızı da cumhurbaşkanı yapmak için çalışmaya devam edeceğiz."

“CESARETİ TAKDİRE ŞAYAN”


Partisine kayıt olan üyelere de teşekkür eden Alak, "Tüm engelleme ve baskılara rağmen partimize üye olan bütün arkadaşlarımızın cesareti takdire şayandır. Kendilerini çok önemsiyoruz, değer veriyoruz. Üyelerimiz genel başkanımıza, partimize büyük bir destek sağlamıştır" ifadelerini kullandı.