Aydın'ın Karacasu ilçesinde dilden dile dolaşan mahalli takımların katıldığı ve Cumaspor’un büyük renk kattığı Belediye Başkanlığı kupasının 28 yıl önceki final maçı görüntüleri ortaya çıktı. 1992 yılında yaz mevsiminde düzenlenen turnuvanın görüntülerini kendine ait makinayla Tuncay Görgülü kayda alırken, 28 yıldır muhafaza eden Sinan Osan da bu görüntüleri Karacasu Haber sosyal medya hesabıyla paylaştı. Kasetten CD’ye aktarılan 1 saatlik görüntüler, 3 bölüm halinde Karacasu Haber sosyal medya hesabında yayımlandı. Bir futbol maçının yanı sıra 28 yıl önceki tribün atmosferini, marşları, sloganları, insanların coşkusunu, unutulmaya yüz tutan şarkıları, giyim ve kuşamları ile arabalarını bugüne taşıyarak, bir anlamda belgesel niteliği olan görüntüleri izleyenler geçmişe yolculuk yaptı. Maçta forma giyenler ve o maçı bir şekilde takip etmiş olanlar bile böyle bir görüntünün varlığını unuturken, bir anda bu görüntüleri izleyince duygusal anlar yaşadıklarını dile getirdiler.

GÖRÜNTÜLER DUYGULANDIRDI

O maçta forma giyen ve iki gol atan ilçe pideci esnaflarından Bülent Bakar, duygularını “Tüylerim diken diken oldu” şeklinde özetledi. 18 yıl Karacasuspor’a hizmet eden Bakar, “28 yıl önceye gittim. Tüylerim diken diken oldu. Bir daha o anı yaşadım senin sayende ve o görüntüleri çeken Tuncay abi sayesinde. O gün çektiği anı hatırlıyorum. Eski tribünleri doluydu. Karacasuspor o zaman Cumasporlu futbolculardan oluşuyordu. Kaliteliydi. Nadir Ünlü Belediye Başkanıydı. Büyük saha turnuvaları yapardı. Cumaspor demek Karacasuspor demekti o zaman. Ergün Aytaç hocamızla top oynamak da büyük bir ayrıcalıktı” dedi.

28 YIL SONRA ATTIĞI GOLÜ ANLATTI

Bakar, “O gün defanstan karambolden bir top geldi. O zaman 19 yaşındayım. Saçlar uzun. Atletik yapıdayız. Üçü kişi bir anda ekarte edip golü atmışım. Gençlikle büyük bir sevinç yaşamışım. Ben ilk lisansımı da Yenicespor’dan çıkardım. Büyük saygım vardı Yenicespor’a. Beni keşfeden de şimdi muhtarlık yapan postacı Cavit Abidir. Ergün Aytaç hocamıza, Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun. Dünyadaki en sevdiğim insanlardan biridir. Beni Karacasuspor’a davet etti. Ergün Abimin teklifini geri çevirmedim. Ondan sonra 18 yıl aralıksız Karacasuspor’a hizmet ettim. 10 seneye yakın kaptanlık yaptım” sözleriyle o günleri anlattı.

CUMASPOR GERÇEKTEN BİR EFSANEYDİ

Böyle bir görüntünün yıllar sonra yayımlanmasının tüm takım arkadaşlarını olduğu gibi kendisini de çok etkilediğini ifade eden Bakar, “Maçı izleyince attığım golü hatırladım. Tüylerim diken diken oldu. Görüntünün çekildiğini biliyorum ama bu kadar saklandığını bilmiyordum. Bir anda çıkınca şaşırdım. Çekenden de saklayandan da herkesten Allah razı olsun. Turnuvalar yaz aylarında düzenleniyordu. Bir ay kadar sürüyordu. Çok kalabalık oluyordu. Şenlik havasında geçiyordu. Cumaspor Efsanesi de çok anlamlı bir başlık. Turnuvaya tüm köylerden katılım oluyordu. Sonra internetin yaygınlaşması bu turnuvaların düzenlenmesini etkiledi. Yeniden düzenlenmeli. O günleri hatırladım, çok duygulandım. Böyle bir fırsatı bana verdiğiniz için size de teşekkür ederim” dedi.

“SİGARA İÇERSENİZ SPORCU OLAMAZSINIZ”

Ergün Aytaç sayesinde ağzına bu yaşına kadar sigara almadığını ifade eden Bakar, genç sporculara örnek olacak sözler sarf etti. Bakar, “Şu an 47 yaşındayım. Ağzıma sigara değmedi. Sigara içmememin tek sebebi Ergün Aytaç’tır. Ergün Aytaç 13-14 yaşında bizi Ocağa götürmüş, bizi Ülkü Ocaklarında yetiştirmiştir. En önemlisi sigara konusundaki tavsiyesidir. Tek kelimesi bizi etkiledi: “Sigara içerseniz futbolcu olamazsınız” dedi. Ben bu sözden çok etkilendim. Yetişmemizde büyük katkısı oldu. Allah bin kere razı olsun” ifadelerini kullandı.