Her yıl olduğu gibi bu yılda Antalya ANFAŞ Expo Center Fuar alanında 31'incisi düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na Kuşadası’nı temsilen katılan Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUPAD) kelimenin tam anlamıyla gövde gösterisi yaparak fuarın en çok ilgi çeken standı oldu. KUPAD, Kuşadası tanıtımına büyük bir katkı sağladı. Fuar boyunca Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi aşçıları tarafından Kuşadası ve Kuşadası gastronomisi hakkında ziyaretçilere bilgiler verilerek, görsel sunumlar sundu ve broşür dağıttılar. İkram edilen şevketi bostan ve ege otları kavurmasını tatmak için izdiham oluşturan ziyaretçiler tarif alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

ŞEVKETİ BOSTAN, KARIŞIK EGE OTLARI VE ÇİKOLATA HEYKELLER İLGİ ÇEKTİ


Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği üyesi Kuşadalı gıda sanatçıları, aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takımı şefleri Tülay Önbul ve İbrahim Altun’un görsel şovları ile başlayan etkinlikler Girit mutfağının duayen şeflerinden Zeynep Kırıtak Tankaş’ın başında olduğu KUPAD üyesi aşçıları tarafından şevketi bostan ve karışık ege otları kavurması hazırlanarak konuklara ikram edildi. TAFED Milli Takımı yenilebilir sanat sergisi standına Caracollila ve Pamuk Prenses Yedi Cüceler isimli iki eseriyle katılan modelleme sanatçısı milli şef Tülay Önbul ve 70 kilogram çikolata kullanılarak bin 920 parçanın birleşiminden yapılan ve yüksekliği 1.80 cm olan Yükselen Anka Kuşu isimli tamamı çikolatadan oluşan heykeli ile çikolata sanatçısı milli şef İbrahim Altun eserleriyle fuarın en gözde isimleri oldular. Ziyaretçilerin yanı sıra ulusal televizyonlara verdikleri röportajlarında eserlerini tanıtırken Kuşadası’nın gururu olan profesyonel aşçılar, fuar sonunda organizasyon ve federasyon tarafından teşekkür belgesi verilerek ödüllendirildi.

"ALMANYA’DAN MADALYA İLE DÖNECEĞİZ"


Aynı zamanda Kuşadası’ında ADÜ Turizm Fakültesi öğretim üyesi olan Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takım Direktörü Ozan Güngör; "İlkini CNR EXPO İstanbul Fuarında gerçekleştirdiğimiz ve büyük bir ilgi gören yenilebilir sanat sergimizin ikincisini yaptığımız Antalya 31. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 27. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’ndaki sergimiz, 14-18 Şubat tarihlerinde takım halinde katılacak olduğumuz Almanya’nın Stuttgart kentinde 4 yılda bir düzenlenen IKA Dünya Aşçılar Olimpiyatları öncesi sergimize gösterilen büyük ilgi bizlere moral oldu. Bu motivasyonla olimpiyatlardan altın madalyalar ve başarılar ile döneceğimize inanıyorum" dedi.

KUŞADASI’NIN GASTRONOMİ'YE SEVDASI İLE YOLA ÇIKTIK


Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği adına açıklamada bulunan KUPAD başkan yardımcısı Aydın Sürer de; "Dernek olarak her yıl Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yapılan bir çok fuar, festival ve organizasyonlarda Kuşadası ve Kuşadası gastronomisini tanıtabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kuşadası ve gastromisi sevdamız ile dernek misyonumuz olan kuşadası gastronomisini tüm dünyaya tanıtmak ilkesiyle bir fuara daha imzamızı atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak bu yolda yalnız bırakılarak ve buralara kadar kendi imkan ve çabalarımızla gelerek bir çok zorlukla mücadele etmek bizleri çok yorduğunu belirtmek isterim. Sonuç itibari ile derneğimiz gönüllülüğe esaslı ve ticari bir kuruluş olmadığından dolayı hiçbir geliri bulunmamasına rağmen kamu sorumluluğuyla tüm imkanlarımızı zorlayarak bu gibi etkinliklere katılım sağlamakta ve Kuşadası’nı en iyi bir şekilde temsil ederek Kuşadası’nın tanıtımına katkı sağlamaktadır. Ancak sonuçta bunun maddi ve manevi bir takım getirdiği zorlukları var ve gücümüz bir yere kadar yetiyor. Maalesef destek istemiş olduğumuz başta belediyemiz olmak üzere meslek odaları ve çeşitli kamu kuruluşlarından bugüne kadar hiçbir geri dönüş alamadık ve yalnız bırakıldık. Oysaki biz Kuşadası’nın, gastronomisinin gelişimi ve tanıtımı için herkesle ortak çalışmaya hazırız. Bu gibi çalışmalarımızın sürdürülebilirliği açısından bizlere sahiplenerek başta Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Meslek odalarımız ve Kamu kuruluşlarımız olmak üzere herkesin desteğini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.
KUPAD olarak Kuşadalı aşçılar bu yıl da 23-26 Ocak Eskişehir Gıda Fuarı, 14-18 Şubat Almanya’da IKA Mutfak Olimpiyatları, 19-22 Şubat Horeca Fair İzmir, 02-04 Nisan Bursa Gıda Fuarı, 18-19 Nisan Gastro Afyon Yemek Festivali, 18-22 Kasım Samsun Gıda Fuarlarında Kuşadası’nı temsil edecekler.