Yağcılariçi Çarşısı'ndaki esnafı ziyaret eden milletvekili Savaş’a İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ile partililer eşlik etti. Esnaf ziyaretlerine taksicilerden başlayan Savaş’a taksiciler aidatların yüksek olması ve park yeri bulamadıkları şikayetinde bulundu.

SEYYAR SATICILARIN GÜNAHINI ESNAF ÇEKİYOR


Savaş, daha sonra Efeler Belediyesi’nin sıfır işgaliye uygulamasını hayata geçirdiği Yağcılar İçi esnafı ile bir araya geldi. Yağcılar İçi esnafı Cengiz Kurt, uygulamanın esnafın bilgilendirilmeden hayata geçirilmesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Dükkanlarımızın önündeki tezgahlar kaldırıldı. Niye kaldırıldıklarını zabıtalar da bilmiyor. Seyyar satıcıların günahını işyeri sahipleri çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı 8 aydır buraya uğramadı. Gelsin esnafın halini görsün” diyerek dert yandı. Diğer esnaflarda sıkıntılarını Savaş’a anlattı.

YAĞCILARİÇİ’NE DURGUNLUK GELMİŞ


Milletvekili Savaş, Yağcılar İçi’nde sıfır işgaliye ile durgunluk görüldüğünü ifade etti. Aydın’la özdeşleşen Yağcılar İçi’nin yeniden canlandırılmasını gerektiğinin altını çizen Savaş, “Yağcılar İçi esnafı ile tek tek görüştük. Esnaf bu uygulamadan memnun değil. Özellikle de işlerinin azalmasından sitem ediyorlar. Esnafla konuşulmadan bu karar alındığını ifade ediyorlar. Bu işler, ‘Ben yaptım oldu’ şeklinde olmaz. Bu tür esnafı ilgilendiren konular istişare ile alınmalı. Esnaf ekonominin bel kemiğidir. Büyükşehir Belediyesi’nin esnafa sahip çıkması gerekir. Esnafla rekabet etmek büyükşehirin görevi değil. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Lütfen bu şehre iyilik yapın. Esnafın sözünü dinleyin. Aydın için biz de üzerimize ne düşüyorsa yaparız” diye konuştu.