Didim Cemevi Derneği bahçesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına Didim Alevi Bektaşi Kültür merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Didim Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı.

Afiş ve pankartların açıldığı basın açıklamasında konuşan dernek başkanı Hüseyin İlhan Cemevlerine yönelik fiili saldırıda bulunanları, evleri işaretleyenleri, inançlarını ve ibadethanelerini yasal zemine yok sayanları kınamak için toplandıklarını ifade ederek, “Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Cemevine yapılan bu alçakça olaylar önümüzdeki süreçlerde daha da büyük saldırıların provası haline dönüşecektir endişesini taşımaktayız. Bu katil ruhlu zihniyeti tanıyoruz. Maraş’ta, Sivas’ta, Çorum’da, Suruç’ta toprağa verdiğimiz yüzlerce çocuğumuzu katledişini unutmadık.”dedi.

İlhan bu tür alçak saldırıların kendilerini korkutup sindiremeyeceğini ifade ederek “Bu ülkenin yurttaşlarıyız. Hayati birlikte kucaklayıp, birbirimizi olduğumuz gibi kardeşçe kabullenip, barış içinde yaşamak istiyoruz.”diye konuştu.

Basın açıklaması sonrasında grup sloganlar atılıp, olaysız bir şekilde dağıldı.