AK Parti Didim İlçe Teşkilatı'nın Danışma Meclis Toplantısı Mehmet Fahri Çıraoğlu salonunda yapıldı. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, AK Parti Aydın İl yöneticisi ve Didim Koordinatörü Ufuk Oruç, İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililerin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hazırlanan slayt gösterisi izlettirildi.

"ÖZELEŞTİRİ YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU"

2014’de aktif görev aldığı AK Parti’de 2018 yılından bu yana ilçe başkanlığı görevini sürdürdüğünü hatırlatan AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı; “Kurulduğu yıldan beri dava olarak bildiğim AK Parti’de 2014 yılında aktif olarak rol almaya başladım. Belediye Meclis üyeliğinde ve teşkilatın çeşitli kademelerinde görev aldım. 3 Mart 2018 tarihinde de gerçekleşmiş ilçe kongremizle beraber bu görevi devraldık. Çok şükür hemen ertesi gün, tüm parti kadememizle 24 Haziran seçimleri için sahaya indik. Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak Partimiz için oy istedik. Allah’a şükür verilen oylarla Aydın'ımızdaki milletvekili sayısı 3’ten 4’de çıktı ve genelde de iyi bir sonuç alarak tam bir sevinç yaşadık. Bu sonuçta en ufak bir katkımız olduysa ne mutlu bize. 24 Haziran seçimlerinden sonra bildiğiniz gibi bir de yerel seçim sürecine girdik. 31 Mart 2019 seçimleri için de partimizin en üst kademesinden üyelerimize kadar var gücümüzle seçimin bizim lehimize sonuçlanması için çalıştık. Gönül isterdi ki bu seçimde de güzel bir sonuç alarak istediğimizi elde edelim. Seçimlerdeki oyumuzu 24 Haziran seçimlerine göre yaklaşık 5 bin oy arttırsak da kazanamadık. Tabi yalnızca ilçemizde değil ülke genelinde de dönen başka oyunlardan dolayı böyle bir sonuç ortaya çıksa da bundan ders çıkarmak ve özeleştiri yapmak bizim boynumuzun borcudur. Bu makamda olayım veya olmayayım, bundan sonraki süreçlerde de Partimiz ve İlçemiz için daha büyük bir özveriyle elimden ne geliyorsa yapacağım" diye konuştu.

“4 YIL GEÇTİ DİDİM HALA KÖY!”

Ülkenin değişmeye ve gelişmeye başladığını ancak CHP’nin yatırımların önünü kesmeye çalıştığını ileri süren Subaşı; "Türkiye'miz değişiyor, Türkiye'miz gelişiyor. Tabi değişmeyen ve gelişmeyen bir şey de var, o da CHP. Muhalefetin ne olduğunu bilmeyen, ülkemizin yükselişini engellemek için her türlü köstekliği yapan CHP, tabi ki ilçemizin de en büyük derdi. Zamanında bir basın toplantısında “Didim İlçe olmaktan çıktı Köy oldu” demiştim. Aradan 4 yıl geçti arkadaşlar ve Didim hala köy! Göreve geldikleri günden beri bir arpa boyu yol alamayan Atabay ve ekibi, bununla kalmayıp yapılacak yatırımın da önüne geçmek için elinden geleni yapıyor. En son da bildiğiniz üzere bir OSB Planı var. Bakın planı diyorum çünkü ortada bir çalışma var ve tamamlanmış değil. Sayın Aydın Valimiz, sağ olsun geçenlerde geldi ve Didim halkına,yönetimine bu projeyi anlatmak istedi. Fakat CHP’nin olduğu yerde saygısızlık eksik olmadığı için buraya gelen Valimize karşı bir grup toplanmış ve bu toplantıya gölge düşürmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Bakın sayın Valimiz diyor ki; “Ben Başkanla görüştüm ve herhangi bir problem olmayacağına teminat verdi.” Buraya gelmiş Valimiz ve gösterilerle karşılaşmış ve Diyor ki bu gösteriyi yapanların içinde Didim’e bir çivi dahi çakanın olduğunu düşünmüyorum. Sayın Valimiz bile bir gelişinde anladı ama bunlar hala anlamıyorlar. Sadece ortalığı karıştırıyorlar başka bildikleri yok” sözleriyle Belediye Başkanı Deniz Atabay ve yönetimini eleştirdi.

"BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY, İŞİ YAPIN İŞİ"

ÇED raporu toplantısı için ilçeye gelen heyetin toplantının yapılacağı alana girmemesi için grupta öncü olan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ı da üstü kapalı eleştiren Maşallah Subaşı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in arkasında olduklarını dile getirdi. Subaşı; "Bakın bir tanesi de var, klavye delikanlısı; demiş ki toplantı yapılıyor AK Parti İlçe Başkanı nerede? Benim cenazem vardı 2 gündür Didim’de değildim, sen gittin de ne oldu? Ne işe yaradın? Yine kösteklik, yine kışkırtma, yine milleti birbirine düşürme. Çünkü bunlar başka hiçbir şey bilmezler. Toplantının amacı demokrasiyle bu işi çözmek ama bunlar ondan da anlamıyorlar. Organize Sanayi demek, dağınık halde bulunan sanayileri bir yerde toplamak demek. Buradan söylüyorum, Valimizin arkasındayız. Onun da söylediği gibi Didim’e zarar verecek her şeye ilk biz karşı çıkarız. Şimdi bir de Atabay çıkmış Belediyemizde asgari ücret 2 bin 500 TL olacak!” diyor. Çok güzel, yapsın. Peki nasıl yapacaklar? Namus sözü verip hiçbir işçi çıkarılmayacak dediler çıkarttılar, birçok belediyelerinden çalışanların maaşını ödemiyorlar ama asgari ücret 2 bin 500 TL olacak diyorlar. Vekilim Didim’in yalnızca SSK’ya olan borcu yaklaşık 240 milyon lira. Bunun bir de belediye borcu var. Bu borçları kapatmıyor ama maaşları arttıracak. Reisimiz de diyor ya “Bekara karı boşamak kolay, işi yapın işi.”

MİLLETVEKİLİ YILDIZ’A SERT ÇIKIŞ; "FIRILDAK OLMA"

Subaşı; "Bu partinin bir de Didim’e iğne ucu kadar katkısı olmamış vekilleri var. Geçenlerde bir tanesi gelmiş, Hüseyin Yıldız Didim’de basın toplantısı yapıyor OSB ile ilgili. Soruyor ‘AK Parti İlçe başkanı bizim yanımızda mısın, onların yanında mı? Sayın vekil, ben hiçbir zaman sizin yanınızda değilim ve hiçbir zaman sizin yanınızda da olmam! Ben yalnızca Didim halkının yanındayım. Bunu da böyle bilin. Siz halkı kandırıyorsunuz! Bu vekil bakın OSB'nin fikir mimarıyla pozlar vermesini biliyor. Şimdi de çıkmış ben karşıyım diyor! Sayın Yıldız şu 1 dakikasına bile hükmedemediğimiz dünyada bir kere fırıldak olmayın olmayın!” sözleriyle yüklendi.

“AK PARTİ MİLLETE HİZMET ETME YOLUNDA ÇALIŞIYOR”

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de, AK Parti'nin 17. yılında devam eden başarısının ardından dava şuuruna sahip teşkilatlar olduğunu belirtti. Kuvvet Erim; “AK Parti'yi temsil etmek demek milletimize hizmetkar olmak demek. Bu kadrolar liderini aslan yalnız bırakmayacak. 15 Temmuz’da olduğu gibi bugünde alnı ak başı dik yürek yüreğe kenetlenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve liderliği konusunda Türkiye’ kimseye boğun eğmemiştir ve arkasında tek yürek olduğumuz sürece bizi davamızdan alıkoyamayacaktır. 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. AK Parti Türkiye’nin partisidir. 31 Mart yerel seçimlerinde sokak sokak dolaşarak tüm vatandaşlarımızın dertlerine dert edindik. Beklediğimiz sonuçları elde edemezsek de muhalefet sorumluluğunun bilincindeyiz. Hizmetleri ve sorunları tespit ediyor, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla koordineli şekilde çalışıyoruz. Bizlerde AK Partide görev alıyorsak bunun sorumluluğunda bilincinde olmalıyız. Kongre sürecine girdik. Bunları tamamlayarak 2023 hedeflerine ve genel seçimlere güçlü şekilde hazırlanacağız. 4 yıl sonucunda düzenli çalışmalarımızın neticesinde milletimizin tercihini AK Parti’den yana kullanacağımızdan endişemiz yok. AK Parti millete hizmet etme yolunda çalışmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından danışma meclisi basına kapalı olarak sürdürüldü.