İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı, İl Kadın Kolları'nı tanıtmak için toplantı düzenledi. Efeler'deki Turistik Park'ta gerçekleştirilen toplantıya İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, İl Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

"CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ"


Toplantıda ilk olarak konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Yücel, İYİ Parti'nin bir kadın harekatı olduğunu ve kadına en yüksek değeri verdiğini söyledi. Aydın'daki kadınların sorunlarını çözmek, partisine ve Genel Başkanı Meral Akşener'e destek olmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Yücel, "Bizi yüreklendiren bir genel başkanımız var. Kadınlar olarak İYİ Parti'yi iktidar, genel başkanımızı da cumhurbaşkanı yapacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"KADIN KOLLARIMIZI TANITMANIN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ"


Ankara'da 25 Mayıs 2019 tarihinde yapılan olağanüstü tüzük kurultayında kadın kolları kurma yetkisi aldıklarını hatırlatan İl Başkanı Sarı da, "Yetkiyi aldıktan sonra Aydın'ın il ve ilçelerinde kadın kollarımızın oluşumu ile ilgili istişarede bulunduk. Ortaya çıkan sonuç, kadın kollarımızın kurulması yönünde oldu. Biz de bu karar üzerine il teşkilatı olarak, özellikle il divanımız ve yönetimimizde bulunan kadın arkadaşlarımızla kendimize bir yol haritası belirledik. Bu noktada da değerli Semra Yücel hanımefendiye görev tevdi ettik. Aydın il kadın kollarımız, çalışmalarını tamamlayarak kuruluş noktasına geldi. Biz de kendilerini kamuoyuna tanıtmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz" dedi.

"SİZLERLE İFTİHAR EDİYORUM"


Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ise, kadın kolları yapılanmasının partisinin güçlenmesinin yeni bir aşaması olduğunu söyledi. İlk olarak Aydın'da kadın kollarının kurulduğunu belirten Sezgin, "Aydın, kadın kolları yapılanmasını resmi olarak gerçekleştiren ilk ildir. Sizlerle iftihar ediyorum. Aydın'a da bu yakışır" diye konuştu. Kadınların siyasette daha belirgin şekilde olmaları gerektiğini ifade eden Sezgin, Akşener'in cesareti ve dirayeti ile Türkiye'de siyasetin üzerine atılı olan ölü toprağını kaldıran bir kadın olduğunu söyledi.

"HAYIRLI OLSUN"


Son olarak Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu konuşma yaptı. Aydın'da kadın kollarının kuruluşunu kutladıklarını kaydeden Yanıkömeroğlu, "Teşkilatımızın çok değerli ve özverili çalışmalarını yakından izledim. Kadınlarımızın ne kadar güçlü ve fedakar olduklarına bizzat şahit oldum. Bugün itibari ile Semra Yücel Hanımefendinin öncülüğünde Kadın kollarımızı kurduk. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU


Semra Yücel başkanlığında kurulan Kadın Kolları yönetimi; Arzu Saçmacıoğlu, Aynur Ataş, Ayşe Atar, Ayşe Canbeldek, Ayşe Şenay, Başak Leman Madran, Birsen Bursalı, Burçin Özçetin, Derya Altay, Emine Karabıyık, Emine Saygı, Esma Nağışoğlu, Fatma Güler, Fatma Tabak, Fatoş Burhan, Figen Emek, Güldane Öztürk, Gülten Atlı, Hande Önal, Hatice Gündüz, Hatice Özaydınlı, Havva Girişken, İlknur Acar Karaduman, İpek Ulusoy, Kadriye Ateş, Kıymet Fadime Kızıl, Leyla Ekrem, Mesule Mucan, Mine Soysal, Müyesser Özer, Nazlı Çingir, Nazlı Güngören, Nedret Tuncer, Nihal Tabak, Nilüfer İzcioğlu, Nuran Hoş, Pınar Cem Toksoy, Sabriye Öncü, Satı Müjgan Tiryaki, Semra Eroğlu, Serpil Sarıkaya, Sevgi Ersoy, Sevgi Kaya, Şebnem Ebil, Şenay Aşkın, Şükran Yılmaz ve Zübeyde Karacak'tan oluştu.