AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, parti binasında yaptığı basın toplantısında Kuşadası ve Büyükşehir Belediyesi'nin söylemleri ile icraatlarından bahsederek, yapılan yanlışlar hakkında belgeleriyle birlikte açıklamalarda bulundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun eski Tariş alanında yapılaşmaya gitmemesini isteyen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i de ARYA’ya sermaye artırımı, 2020 yılı Belediye Bütçesi ile Altın Güvercin Festivaline yapılan harcamalar üzerinden eleştirilerde bulundu.

"HALKIN YANILTILMASI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Kuşadası eski Tariş arazisi ile ilgili olarak Özlem Çerçioğlu’nun laf kalabalığı yaptığını söyleyen Mustafa Gökçe, Büyükşehir Belediye Başkanının sözünde durmasını istedi. Bir önceki Kaymakam döneminde resmi dairelerin Kasım Yaman parkında yapılacak bir binaya taşınmasına ilk olarak Çerçioğlu’nun karşı çıktığını söyledi. Özlem Çerçioğlu’nun o dönemde yaptığı “Kuşadası’nda zaten bir trafik sorunu var. Kamu binaları şehir dışına alınmalı. Zaten Kuşadası’nda yeşil alan az” sözlerini hatırlatan Gökçe; "Hem yeşil alanları korumak istediğinizi söylüyor, diğer yandan kendi ellerinizle yok ediyorsunuz. Kuşadası halkından aldığımız güçle size diyoruz ki; gelin bu alanı söz verdiğiniz gibi sadece yeşil alan ve otopark olarak düzenleyin. Yapmayı düşündüğünüz beton yığınını, hizmet binalarını artık trafik yoğunluğunu kaldırmayan şehir merkezi dışına yapın. Bırakın Kuşadası artık betonlaşmasın, nefes alsın. Konuyu kısaca özetlemek gerekirse sayın Çerçioğlu’ndan laf kalabalığını bırakmasını Kuşadası halkına karşı sadece sözünde durmasını istiyoruz. 7 Nisan 2016 tarihinde topuklu efemiz tarafından büyük bir şov haline getirilen Tariş alanı referandumunda gururla kendi verdiği oyu basına gösteren, bu alanda ne yapılacağına sadece Kuşadası halkının karar vereceğini, kendi oyununda yeşil alan ve otopark olduğunu gururla gösteren sayın Çerçioğlu. Lütfen sözünüzde durun” şeklinde konuştu. Gökçe, “Kuşadası halkına yalan söylenmesi, halkın yanıltılması bizi rahatsız ediyor” dedi.

“BELEDİYE ARYA'YI ARPALIK OLARAK KULLANIYOR"

Ömer Günel’in her fırsatta sermayesinin tamamı Kuşadası Belediyesine ait olan ARYA’nın zarar ettiğini, fazla personeli olduğunu söylediğini hatırlatan Gökçe, “ARYA Kuşadası’nın arpalığı olarak kullanılıyor. Fazla diye 105 eleman çıkarıp, yerine 145 eleman almışlar. Son meclis toplantısında ARYA yatırımlarında kullanılmak üzere toplam 10 milyon liralık sermaye artışına gitmeyi gündeme getirdiler. Bu paranın nerede, hangi yatırımda kullanılacağı sorularımızı yanıtlamadılar. 360 Milyon borcu olan belediye bu parayı nereden bulacak? Nereye kullanılacak? Sermaye artırımını neden istiyorsunuz? Arpalık haline dönen ve iyi yönetilemeyen ARYA’ya Kuşadası halkının yararına kullanılması gereken bütçeden aktarım yapılmak isteniyor. Somut projeler konusunda düşüncesini her ne kadar onaylamasakta saygı duyduğumuz belediye başkanımız ne yazık her dönem zarar eden, yüzde yüz belediye iştiraki olması nedeniyle belediyenin kaynaklarıyla yürütülen Arya şirketinin elle tutulur hiçbir yatırım projesinin olmadığı halde 10.00 sermaye artırımı yapmak istemektedir. Bu konuda daha iyi bilgi sahibi olmak için ARYA AŞ'ye ait bilançoyu meclis plan bütçe komisyonu üyemiz Ali Rıza Efe dilekçe ile belediye başkanlığı mali hizmetler müdürlüğüne 08 Ocak tarihinde 366115-1813 sayı numaralı dilekçe ile başvurmuş, cevabı yazılı talep etmemize rağmen yazılı olarak değil de sözlü olarak bilançoyu veremeyeceklerini bunun için ARYA AŞ'ye gidilmesi gerektiği gibi tamamem topu taca atmaya yönelik ciddiyetle bağdaşmayan bir şekilde vermişlerdir. Düşünün ki sermaye artırımı için belediye meclisinden onay istenen yüzde 100 belediye iştiraki bir şirkete ait bilançonun kendilerinde bulunmadığını bu sebeple bize veremeyeceklerini söyleyerek bize vermek istememişlerdir.” diyerek her fırsatta şeffaf olacaklarını söyleyen Belediye yönetiminden ARYA’nın bilançosunu istediklerini ve alamadıklarının altını çizdi.

"KOPYALA YAPIŞTIR BİR BÜTÇE İLE YÖNETİLEMEZ"

Ömer Günel başkanlığındaki Belediye yönetiminin bir bütçe yapmayı beceremediğini, 2020 bütçesinin kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlandığını iddia eden Mustafa Gökçe, “Yılın daha ilk haftasında yapılan Belediye Meclis toplantısında, 2020 yılında henüz hiçbir yatırım yapmaya fırsat bile bulamayan Fen İşleri Müdürlüğüne ek bütçe talebinde bulundular. Satışa çıkardıkları Kuşadası’nın en değerli arsalarından biri olan Boyalık yolundaki 36 bin 973 metrekarelik arazinin satış gelirini bütçeye koymamışlar. Ne yazık ki bir bütçe yapmayı bile beceremiyorlar. Bu da göstermektedir ki, Kuşadası Belediyesi plansız, projesiz, günlük duruma göre yönetilmektedir. 2020 Bütçesi hayal ürünü, Kuşadası’nın gerçekleriyle örtüşmeyen, halkın beklentilerinden uzak hayali bir bütçedir. Bu talepler göstermektedir ki Kuşadası belediyesi plansız, projesiz günlük duruma göre yönetmektedir. Eğer planlı programlı bir yönetim sergilemiş olsaydı yılın ilk üç gününde ek bütçe talebinde bunulmaması gerekirdi. Sayın basın mensupları bütçe görüşmelerinde hatırlarsanız meclis üyemiz, bu bütçenin hayal ürünü olduğunu, Kuşadası’nın gerçekleriyle örtüşmediğini, bütçenin kopyala yapıştır yönetimle yapıldığını Kuşadası ve halkın beklentilerinden uzak,hayali bir bütçe olduğunu söylemişti. Şimdi eleştirilerimizin haklılığı ortaya çıkmaktadır. Biz haklı olmak istemiyoruz. Biz AK Parti olarak ilçemize hizmet yapılmasını istiyoruz" dedi.

"ALTIN GÜVERCİNİ SÖZDE SPONSORLAR YAPACAKTI"

Partisinin meclis üyelerinin resmi yazı ile Belediye yönetiminden Altın Güvercin Festivali'nin maliyetini sorduklarını belirten Gökçe, “Daha önce konserlerin belediyeye ciddi bir yük getirmeyeceğini, giderlerin sponsorlarca karşılanacağı söylenmişti. Başkanın yazısında Altın Güvercin meydan konserleri için harcanan paranın maliyetinin 1 milyon 587 bin 646 lira olduğu bildirildi. Borç batağında olan, her mecliste kredi için yetki isteyen, mülklerini satışa çıkaran, işçisinin parasını ödemeyen başkan ve yönetimi meydan konserleri için böylesi bir maliyete katlanabilmektedir. Altın güvercin meydan konserlerinin Kuşadası belediyesine ciddi bir yük getirmeyeceğini, büyük bir bölümünün sponsorlar tarafından karşılanacağının açıklanmasına rağmen Kuşadası belediyesinin bu kadar yüksek maliyete katlanması ne derce doğrudur. Biz Altın Güvercin Festivali yapılmasın demiyoruz, destekliyoruz, ancak giderleri bir çok büyük festival gibi sponsorlarca karşılanarak ve Kuşadası ekonomisine katkı sağlayacak bir dönemde yapılsın. AK Parti olarak bu konuların sıkı takipçisi olacağız. Kuşadası halkının bir kuruşunun yersiz ve anlamsız harcanmasını rızamız yoktur. Kuşadası halkı yıllardır sıkıntı çekmektedir. Kuşadası halkının faydası için yapılacak her adımda bu güne kadar sayın başkanın yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.