Efeler ilçesine bağlı Emirdoğan mahallesinde geçen yıl 14 Şubat’ta Mehmet İnlidere ile yeğeni Ahmet İnlidere arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kahvehanede tartışma çıktı. Tartışma sırasında amcası Mehmet İnlidere’yi bıçakla yaralayan Ahmet İnlidere, daha sonra evinden getirdiği av tüfeğiyle iki el ateş ederek amcasını öldürdü. İnlidere, cinayeti işledikten sonra kendine ait sosyal medya hesabından, “Birini vurdum, cezaevine gidiyorum. Hakkınızı helal edin, Kimse kimseye kahpelik etmez” paylaşımında bulundu.

AMCASINA KİN BESLİYORDU İDDİASI

Olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulan Ahmet İnlidere hakkında Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürme’ suçundan açılan davada karar çıktı. Karar duruşmasında söz alan öldürülen Mehmet İnlidere’nin ailesinin avukatı, sanığın yıllar önce cinayete kurban giden babasının öldürülmesinden amcasını sorumlu tuttuğunu, yıllardır içinde sakladığı kin nedeniyle bu cinayeti işlediğini ve bu yüzden kendisine ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ceza verilmesini talep etti.

CEZASI 10 YIL İNDİRİLDİ

Son savunmasını yapan Ahmet İnlidere, amcasından geçmişte çok dayak yediğini ancak kendisini öldürmeyi hiç aklından geçirmediğini belirterek, “Öldürme niyetim olsa yediğim dayaklardan sonra yapardım. O gün kahvede amcam 30 kişinin içinde benim ölmüş babama ve anneme küfretti. Çileden çıktım. Böyle olmasını istemezdim. Keşke ben ölseydim de bu anı yaşamasaydım. Babaannemden ve yengemden özür diliyorum” dedi. Mahkeme heyeti, son söz olarak "Taktir mahkemenindir" diyen Ahmet İnlidere’ye, ’kasten adam öldürmek’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ağır tahrik ve iyi hali dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 15 yıla düşürdü. İnlidere, cezasını çekmek için cezaevine götürüldü.

“BİR CANIN BEDELİ 15 YIL MI?”

Kararın ardından öldürülen Mehmet İnlidere’nin eşi Hatice İnlidere, “Eşimi kahvede önce bıçak çekmiş ardından da tüfekle öldürmüş. Benim eşimi haksız yere öldürdü. 4 çocuğumla kimsesiz kaldık. Bir canın bedeli 15 yıl mı? Adalet istiyorum. O caninin müebbet hapis cezası almasını istiyorum. Bu karara itiraz edeceğiz” dedi.