2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk araya girilirken tüm yurtta olduğu gibi karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. Karacasu’da 4 lise, 8 ortaokul, 10 ilkokul ve 1 anaokulu olmak üzere toplam 23 okulda 2 bin 527 öğrenci karnelerini aldı. Bunlardan birinci sınfta okuyan 161 öğrenci de ilk kez karne alma sevinci yaşadı. Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Karacaören’de eğitim alan çocukların karne sevincine pastayla ortak olurken Belediye Başkanı Zeki İnal da öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Buradaki törende Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Talip Dara, Muhtar İsa Demir, Mahalle İmamı Emrullah Taner de yer aldı.

BOL BOL KİTAP OKUYUN TAVSİYESİ


İlk olarak Okul Müdür Yetkili Öğretmeni Özge Akkın’ın eğitim verdiği 11 öğrencili anasınıfında miniklerin karneleri ve hediyeleri dağıtılırken ardından Berkan Dikili’nin eğitim verdiği birleştirilmiş sınıfta 15 öğrenciye karne ve hediyeleri takdim edildi. Kaymakam Soley ve Başkan İnal öğrencileri tebrik edip başarılar diledi. Yaptığı konuşmada öğrencilere hitap ederek duygu ve düşüncelerini paylaşan Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, “Karne notunuz ne olursa olsun umutlarınızı cesaretlerinizi, inançlarınızı yitirmeyip hep diri tutmanız her zaman her yerde başarılı olmak için inanmanız ve bu doğrultuda çalışmanız gereklidir. Bu tatil süreci eksik yönlerinizin değerlendirilmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Bol kitap okuyunuz, kitap okumak en iyi dinlenme şeklidir” dedi. Güneş öğretmenlere yönelik olarak ise “Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz.Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğinizi, sizin alın terinizdir. Fedakarca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum” dedi. Güneş, velilere ise, “Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performansı akranları veya kardeşleriyle kıyaslamayın. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğunu unutmayalım” tavsiyesinde bulundu.

İYİ TATİLLER DİLEDİLER


Güneş konuşmasını, “Öğrencilerimizin daha başarılı olmalarını sağlamak için öğrenciler için her şeyi yapan onların ihtiyaçlarını hemen karşılayan Kaymakamımız Sayın Ahmet Soley’e, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması öğrencilerimizin daha başarılı olması için belediye imkanlarının kapılarını sonuna kadar açarak ihtiyaçlarımızı karşılayan bizlere destek veren Belediye Başkanımız Sayın Zeki İnal’a, ilçemizdeki eğitim çalışmalarını duyurarak başka öğrencilerimizin de bu güzel çalışmaları yapmalarını sağladıkları ve ilçemizin adını duyurdukları için basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2. Eğitim öğretim yılı döneminde daha etkili bir iş birliği ve daha koordineli çalışmalarımızla devam ettireceğiz. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.