Koçarlı’da Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin "Koçarlı'ya 62 milyon lira yatırım yaptık" pankartının altına Koçarlı Belediyesi’nce asılan "Yalan" başlıklı ikinci pankart krizi yol açmıştı. Pankart kriziyle ilgili tartışmalara yaptığı açıklama ile AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan da katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede astığı pankartlar ve dağıttığı broşürlerdeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Arslan, “Hak yiyip 'gak' diyenlere sözüm, Allah herkese önce vicdan rahatlığı, sonra da akıl versin. Seçim sırasında meydanlarda ne söylediysek hepsi çıktı. Neredeyse tüm mitinglerimizde Büyükşehir’in yaptık diye dağıttığı broşürlerin gerçeği yansıtmadığını hep dile getirdik. Millet bu dediklerimizi ölçüp tarttı, inandı ve bize güvendi. Gördüler ki bunlar Büyükşehir’in hep abartılı rakamları. Ve 15 yıllık CHP belediyeciliğine son verip AK Belediye- Nedim Kaplan dediler. Ne demiştik ? Bunlar Koçarlı’nın mallarını satıyorlar demiştik. Ve gördük ki 15 milyon civarı borç yapmışlar ve bir o kadar da Koçarlı’nın malını mülkünü satmışlar. Koçarlı’nın öz mallarının Büyükşehir’e devri için aldıkları saçma sapan Meclis kararları iptal edilince küplere bindiler. Gözlerine intikam bürümüşçesine seçimden hemen sonra Büyükşehir belediyesi Koçarlı’ya tahsis ettiği araçları geri çağırdı. Olsun varsın Belediye Bakanımız Nedim Kaplan’ın ve AK Parti İlçe teşkilatımızın gayretleri ile belediyemize 5 tane kamyon, 1 tane otobüs, ve 5 tanede otomobil kazandırdık. Cumhur ittifakı hükümetimiz sağolsun ! Alışacaklar ! Karşılarında kendi parti belediye başkanları gibi el pençe duran bir Başkan olmadı, olmayacak” dedi.

GERÇEKLERDEN RAHATSIZ OLDULAR


Koçarlı halkının AK Parti’ye ve Nedim Kaplan’a tarihi farkla seçim kazandırdığını ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Doğrudan asla geri adım atmadık, atmayacağız. Pankart olayına gelince; Koçarlı Belediyesin astığı pankartları Büyükşehir yetkilileri her yerden sökerken şunu sormak geçiyor insanın içinden; ‘Bizim yetki alanımız, bizim sorumluluğumuzda dediğiniz caddelere hizmet getirmekte sizin sorumluluğunuzda biliyorsunuz değil mi ?’ Yetkiniz aklınıza sadece pankart sökerken mi geliyor. Mesela o caddelerden geçecek kanalizasyon gibi olmazsa olmaz projeleri yapmak sizin yetkinizde değil mi ? Niye öfkeliler ? Şimdi bazı gerçekler yüzlerine vurulunca tabiki hoşlarına gitmiyor. Geçmiş dönemlere ait bazı belge ve bilgiler peyder pey belediyemizce kamuoyu ile paylaşılıyor ve onlar bu gerçeklerin ortaya çıkmasından baya rahatsızlar. Zaman gösterecek daha detaylı neler var hep birlikte göreceğiz.”

HİZMET NEREDE?


“Milyonlar harcadık diyorlar. Hizmet varsa niye bu vatandaş görmüyor” diyen Arslan, “Pankartta yazmakla insanlar buna inanır mı sanıyorsunuz ! Hani bir fıkra var ya ; Nasrettin Hoca eve kıyma almış. Hanımına demiş ki akşama köfte yapta yiyelim. Hoca camiye gidince hanımı da arkadaşlarıyla kıymayı güzelce pişirip yemiş. Akşam eve gelince sormuş Hoca “ Hanım köfte nerde ? “ Arkadaşlarıyla kıymayı yiyen Hoca’nın hanımı da korkusundan “ kedi yedi hoca efendi “ demiş Hoca kızmış tabi, getir gel kediyi demiş. Hanımı kediyi Getirmiş ve hoca şöyle bir kediye bakmış. Kedi incecik, zayıf ve cılız birşey. Hoca dönmüş hanımına - Hanım hanım, kedi buysa kıyma nerede, kıyma buysa kedi nerede ? demiş. Velhasıl bizde soruyoruz; Pankartta yazdığınız gibi o kadar para harcadıysanız, hizmet nerede” diyerek tartışmaları alevlendirdi.