Aydın’da ilçe kongrelerini tamamlayan CHP’de gözler 9 Şubat’ta yapılacak olan İl Başkanlığı’nın Olağan Genel Kurulu’na çevrildi. Kongre öncesi CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, ilçe başkanlarının katılımıyla parti binasında düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu. CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir ve CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Yılmaz Tilki’nin de yer aldığı toplantıda Çankır, genel kurulda aday olduğunu açıkladı.

"AYDIN'A HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"


Yeni dönemde güçlü bir ilçe örgütü ve ilçe kadrosu oluşturduklarını kaydeden Başkan Çankır, “17 ilçemizin 14’ündeki ilçe başkanlarımız görevine devam ediyor. 3 ilçemizde mevcut ilçe başkanlarımız bu dönem görev talep etmedi. Üç yeni ilçe başkanımız aramıza katıldı. Aramıza katılan 3 ilçe başkanımız tecrübeli isimler. Birisi eski belediye başkanımız. Karacasu ve Sultanhisar ilçe başkanlarımız da eski ilçe başkanı olan arkadaşlarımız. İlçelerimizde belediye başkanlarımızla birlikte halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bu güçlü kadroyla yolumuza devam etme kararı aldık. İlçe başkanlarımızla beraber yaptığımız toplantı sonucunda da 9 Şubat’ta Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanlığı 37’nci Olağan Kongresi’nde tekrar aday olacağım ve bu kadroyla Aydın’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


“TÜRKİYE’NİN MAZBATASINI ALACAĞIZ”


31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı olarak Aydın’da önemli bir başarı elde ettiklerinin vurgulayan Çankır, “Bu süreçte emek ve değer ortaya koyan ilçe başkanlarımıza, örgütlerimiz büyük bir tevazu gösterdi. Bu güçlü, başarılı kadroyu da ilçe örgütlerinde tekrar ilçe başkanı olarak seçtiler. CHP Örgütü olarak da bu güçlü kadroyla biz yolumuza devam etme kararı aldık. İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda 9 Şubat’ta CHP Aydın İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi’nde tekrar aday olacağım. Bu kadroyla beraber Aydın’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Çankır, “Bizim burada tek hedefimiz var: 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde CHP’yi demokrasi işbirliğinin merkezi haline getiren halkımızın bir teveccühü oldu. CHP de demokrasi işbirliğinin merkezindeki sorumluluğunu yerine getirdi, fedakârlıklarını yaptı. Önümüzdeki süreçte de bu fedakârlıklara devam edeceğiz. Türkiye’nin mazbatasını alıp, bu demokrasi işbirliğiyle beraber Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Çankaya Köşkü’ne Cumhuriyet’in kurucu değerlerine bağlı, vatansever bir Cumhurbaşkanını oturtup Türkiye’ye hizmetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜRK MİLLETİ BÜYÜK BİR MİLLET”


Vatandaşların karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlardan bahseden Çankır, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Demokratik parlamenter sistemi tekrar getirmek zorundayız. Hukukun tabutuna çivi çakan ve demokrasimize rahmet okutan bu iktidarı değiştirerek, tekrar ülkemizde hukukun ve demokrasinin bütün şartlarıyla yerleştirilmesi için değişim yapmak durumundayız. Türkiye’yi üreten ve dünyayla rekabet eden bir ekonomik koşula kavuşturmak zorundayız. Bunu da eşit şartlarda, halkımızla bölüşen bir noktaya taşımalıyız. Türk milleti, büyük bir millettir. Türk devleti büyük bir devlettir. Türkiye’nin öz kaynakları doğru kullanıldığında bütün sorunlara çözüm bulacağımıza inanıyoruz."