Aydın'ın Efeler ilçesindeki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri, örnek bir davranışa imza attı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler, engelli vatandaşlar için mavi kapak toplamak için harekete geçti. İki ay önce başlatılan proje kapsamında okulda öğrenim gören 340 öğrenci, toplam 40 bin adet mavi kapak topladı.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİLER


Öğrencileri örnek davranışından dolayı tebrik eden Okul Müdürü Hayrullah Tosun, “Engelli vatandaşlarımız için öğrencilerimiz farkındalık oluşturmak istedi. Bu kapsamda öğrencilerimiz, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin edilmesi için 40 bin adet mavi kapak topladı. Öğretmenlerimizin de katkı verdiği bu kampanyada 5/C ve 6/A sınıfları en çok kapak toplayan sınıflar oldu. Kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, temin ettikleri mavi kapaklardan Türk Bayrağı'nda yer alan ay-yıldız çizerek İmam Hatip Aydın yazdı. Toplanan mavi kapaklar, tekerlekli sandalye alınması için Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi’ne teslim edildi.