Efeler ilçesinde Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapan Seçkin Atille, yaklaşık 10 yıl önce dengesiz ve düzensiz beslenme nedeniyle kilo problemi yaşadı. Geçen yıl çıktığı tartıda 102 kiloya ulaştığını gören 37 yaşındaki öğretmen Atille, fazla kilolarından dolayı hareket kısıtlılığı ve hareket güçlüğü yaşamaya başladı. Yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı öğretmenlik hayatı olumsuz etkilenen Atille, zamanla ders anlatmakta zorluk çekti. Çok sevdiği öğrencilerinden ayrı kalma korkusu yaşayan Atille, Diyetisyen Merve Çiftçi’ye başvurdu. Diyetisyen Çiftçi’nin verdiği diyet programını eksiksiz uygulayan Atille, büyük bir azim göstererek üç aylık sürede 22 kilo verdi.

ÖĞRENCİLERİ DESTEK OLDU

Öğrencileri için 102 kilodan 80 kiloya düşen Atille, “Fazla kilolu olmamdan dolayı derslerde hareket kısıtlılığı ve nefes almakta güçlük yaşıyordum. Bacaklarımda eklem yorgunluğu hat safhaya ulaşıyordu. Kilolu olmam, derslerde performansımı olumsuz etkiliyordu. Kilolarımdan dolayı öğrencilerimle ayrı kalmaktan korkuyordum. Operasyon olmayı bile göze aldım. Çok sevdiğim öğrencilerimden ayrı kalmamak için azmettim diyet programına başladım. Dengeli ve düzenli beslenme ile üç ayda 22 kilo verdim. Fazla kilolarımdan kurtulup sağlığıma kavuştum. Öğrencilerimden ayrı kalmayacağım için çok mutluyum. Öğrencilerimin kilo sürecindeki bana verdiği desteği de çok önemli. Artık çok daha rahat ders anlatıyorum. Ders anlatırken herhangi bir zorluk yaşamıyorum. Kilo verdikten sonra ayakkabı ve kıyafetlerimin daha uzun ömürlü olduğunu fark ettim. Hayatım değişti. Uyguladığı diyet programıyla kilo vermemi sağlayan diyetisyen Merve Çiftçi’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AÇ KALMADAN SAĞLIKLI BESLENME

Kilo vermenin belli bir süreç gerektirdiğini belirten Diyetisyen Çiftçi, “Bir haftada mucizeler beklemek bu işin doğasına aykırı. Kiloları, bir anda almadığımız gibi bir anda da veremeyiz. Diyet psikolojisine girmeden bu süreci yönetmek çok önemli. Danışanlarımla olan amacım yasaklarla kilo vermek değil, onlara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak. Bunu başarabildiğimizde danışanlarımla yeni bir beden yeni bir ruh yaratıyoruz. Kalıcı kilo kaybını bu şekilde sağlıyoruz. Aç kalmadan zayıflayıp ömür boyu süren sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanıyoruz. Bu anlamda Seçkin öğretmen de büyük bir azim göstererek kilolarından kurtuldu. Gösterdiği iradeden dolayı kendisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.