Didim Kent meydanında gerçekleşen basın açıklamasında 1500’e yakın vatandaş katılırken, vatandaşlar “Toprağıma, suyumu ve havama dokunma” ve “Didim sahipsiz değildir” dövizleri taşırken konuyla ilgili afişler açıldı. Grup adına konuşan Haydar Pınarbaşı, 6 aydır Didimlilerin bir çalışma yaptığını ve 30 bin imza topladıklarını belirtti. Pınarbaşı: “Biz bugün buraya bir siyasi parti, dernek yada başka bir şey altında değil Didim adına buradayız. Didim’in tüm kesimleri imza kampanyasına destek verdi. Bugün amacımız görüşülecek olan fizibilite raporu öncesinde derdimizi onlara anlatmak. 7-8 arkadaşımı bir fizibilite toplantısını gerekçelerimizi anlatacak. Didim’e yakışan bir şekilde tepkimizi ortaya koyacağız. Çünkü biz Didim’in turizm kenti olmasını istiyoruz. Eylemimizde otel önünde durarak, zincir yaparak ve pankart açarak yapacağız" dedi.

POLİS ÖNLEM ALDI

Konuşmanın ardından toplanan kalabalık ardından araçlarla fizibilite toplantısının yapılacağı Aguasis Otel’e hareket etti. Otel yoluna giden kalabalık grup zincir şeklinde sıralandı. Kalabalık grubu emniyet güçleri karşılarken, emniyet güçleri bariyer ve şerit ile gruba karşı önlem aldı.

"YATIRIMIN YERİ YANLIŞ"

Gruba seslenen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim’e gelen misafirleri en iyi şekilde karşılayacaklarını belirterek; “Yaşadığımız yerin havasının toprağının kirlenmemesi için demokratik hakkımız yerine getireceğiz. Bizim tavrımız belli, taşkınlık yapmayacağız., onlar bizim misafirimiz ve geldikleri gibi gidecekler. Onları en iyi şekilde ağırlayacağız ve bu işi istemeyeceğimizi anlatacağız. Biz yatırımlara karşı değiliz, sadece yatırımın yerinin yanlış olduğunu belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gruba karşı TOMA aracı da hazır bekletildiği görülürken, protesto eylemi olaysız sona erdi.