AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar için sarf ettiği sözlerin ardından İYİ Parti Söke İlçe Teşkilatı Söke Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Çağlar Çelikez yönetimindeki İYİ Partilileri dernek binasında Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, ve diğer muhtarlar karşıladı.
Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Güneyyaka Mahalle Muhtarı Ali Çıtak, ziyaret dolayısıyla konuklarına teşekkür etti. Metin Yavuz’un bir muhtar için telaffuz ettiği sözcüklerin kendisine yakışmadığını dikkat çeken Ali Çıtak bu sözlerin kendilerine derinden üzdüğünü belirtti.

‘ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ’


Metin Yavuz’un açıklamalarının kendilerini derinden üzdüğünü söyleyerek konuşmasına başlayan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, “İYİ Parti olarak her zaman muhtarlarımızın arkasında durduk ve onların yanlarında olduk. Muharrem kardeşimize yapılan hakaret içerikli bu açıklama için muhtarımızın arkasındayız ve bu amaçla ziyaret etmiş bulunmaktayız. Öncelikle demokrasimizin belkemiği ve ülkemizin kılcal damarları konumunda olan muhtarlarımız çok önemli bir mevkiye sahiptirler. Söke’de yaşayan vatandaşlarımızdan almış olduğu oylarla milletvekili seçilen vekilin, hakaret dolu ve seviyesiz sözleri bizleri üzmüştür ve kendisini kınıyoruz. Muhtarımızdan özür dilemesini bekliyoruz.” dedi.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”


Metin Yavuz’un sözlerinin muhatabındaki Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar ise milletvekili Metin Yavuz için seçim döneminde kapı kapı gezip oy istediğini hatırlatarak, “Seçim öncesinde ilçemizden bir vekilimiz seçilirse en azından Ankara’da bir işimiz olduğunda kapısına çalacak biri olur diye Sayın Metin Yavuz için kapı kapı seçim çalışması yaptık. Buna herkes şahit. Fakat karşılığında ne bulduğumuz malum. Bu yaptığından dolayı ona hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuştu.