Eko turizm planının uygulamaya geçiş toplantısına; Kuşadası Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Merkezi, ADÜ Turizm Fakültesi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (KODER), Aydın Rehberler Odası (ATRO), Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK), Değirmen Çiftliği, Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği temsilcileri, Kirazlı ve Yaylaköy’lü üretici kadınlar katıldı.
Toplantının temel amacının Kuşadası ve çevresindeki biyolojik çeşitliliğin korunması için, köylerde eko turizm kapasitesinin artırılması olan projede, Tülüşah, Çan Çiçeği ve Aydın Ölmez Çiçeği gibi endemik türlerin ve yaşam alanlarının, yaban hayatının, kırsal dokunun korunarak gelecek nesillere ulaştırılması, sürdürülebilir kullanımı ve koruma-kullanma dengesini sağlamak üzere ekoturizm kapasitesinin artırılması hedeflendiği söylendi.
Projede bugüne kadar yapılan çalışmalar görseller üzerinden anlatıldı. Ekoturizm planında önceki toplantılarda belirlenen sorunlar ve çözümler üzerinden, hangi kurum ve kuruluşların sorumluluk ve görev alacağıyla ilgili ortak görüşler alındı.