Aydın'ın turistik ilçesi Didim'e yapılması gündemde olan Su Ürünleri OSB ve balık çiftlikleri konusuyla ilgili olarak CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ilçe binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Milletvekili Yıldız’a CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP İl sekreteri Okan Kılıç, İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha eşlik ederken, çok sayıda partili toplantıyı takip etti. CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak Didim’e yapılmak istenilen Su Ürünleri OSB ve balık çiftlikleri konusunda Didim’de herkesin karşı olduğunu belirterek, “Bu işin siyaseti yok; hepimizin ilçemiz adına durduğu yer aynı olmalı. Bu konudaki kararlılığımız Didimliler olarak ortaya koymalıyız" dedi.

"DİDİM TURİZM KENTİ OLMAKTAN ÇIKAR"


Kendisinin TBMM’de Çevre, Tarım ve Orman Komisyonlarında görevleri olduğunu hatırlatan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız; “6 ay önce Turizm bakanıyla bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede 2 mega proje için yer belirlendi. Bunları birisi Çeşme diğer Didim. Didim’e yapılacak mega projede golf sahaları, spor alanları, toplantı salonları gibi bir çok proje yer alıyor. Bu projeler önemli çünkü bu iktidar 18 yılda hep betona yatırım yaptı. Ülke turizmdeki yanlış politikalar yüzünden gelirini arttıramadı. Şimdi OSB konusunda bir şeyler çıkardılar. Ne oldu da bu proje çıktı; Özelleştirmedeki gibi birilerini zengin etmek için mi bu proje ortaya atıldı? Bu proje Didim uygulanırsa Didim turizm kenti olmaktan çıkar. Bu projeyle havamız, denizimiz ve doğamız kirlenecek. Yatırımcı o zaman nede gelsin buraya?" sözleriyle eleştirdi.

“AKP İLÇE BAŞKANI AKLINI BAŞINA ALSIN”


İktidara sert sözlerle yüklenen CHP’li Yıldız; “Buradan AKP İlçe Başkanına sesleniyorum, aklını başına alsın. Sen inşaatla uğraşan insansın, bu projenin karşısında olmalısınız. Biz Millet ittifakı olarak önümüzdeki seçimlerde iktidara geldiğimizde Didim’i bu tür projelerle yedirmeyeceğiz. Tarım Bakanına sesleniyorum. Senin turizm bölgesinde ne işin var! Sen pamukçunun zeytincinin sorunlarını çöz. Didimlilerin istemediği bu projenin takipçisi olacağız. ;Hep birlikte karşısına olmalıyız. Benim Sayın valiye bir önerim var; Didimlilerin önüne bu projeyle ilgili sandık koyalım bakalım halk istiyor mu istemiyor mu? Görelim. Bu projeyi yapacaksanız halka sormanız lazım. Buradan AKP ve MHP ilçe başkanlarına da sesleniyorum. Bizim yanımızda olup bu projenin karşısında olmanız lazım" ifadelerini kullandı.
Fotoğraflarla bölgenin durumunu da anlatan CHP'li Yıldız, İlçeye bu tür bir yatırım yapılmasının zarar vereceğini, konuyla ilgili olarak ta yarın saat 15:00’de Didim’de Agusasis otel’de fizibilite raporunun kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.