Kuyucak Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Merkezinde yapılan kongreye CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Cumralı, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP Buharkent İlçe Başkanı Kudret Uysal, Kuyucak Esnaf Odası Başkanı Zühtü Şengün, DSP Parti Meclisi Üyesi Süleyman Hışıroğlu, İYİ Parti Kuyucak İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğdu, CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Atıf Yıldız, CHP Eski Milletvekili Mehmet Semerci ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede divan başkanlığına CHP Aydın Eski İl Başkanı Hikmet Saatçi, Başkan Yardımcılığını Mustafa Özpınar, Katip Üyeliklerini Fulya Özay ve İlhan Uğur getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan kongrede divana verilen tek önergede seçimlerin blok liste ile yapılması teklifine binaen oylama öncesinde Av. İlhan Çırak söz isteyerek blok liste ile çarşaf liste arasındaki farkı anlattı. Sonrasında yapılan oylamada seçimlerin blok liste ile yapılması karara bağlandı. Ardından 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde atama ile yönetime gelen Hüseyin Gerçekden yönetiminin faaliyet raporu ve hesap raporu delegeler tarafından oylanarak kabul edildi. Kongrede söz alan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ülkenin ekonomik ve siyasi durumu ile ilgili eleştirilerde bulundu. Seçimlere geçilmeden kongrede İlçe Başkanlığına aday olan Hüseyin Gerçekden, Hasan Doğan ve Mehmet Savaş Orhan kürsüden birer konuşma yaparak partililerine seslendi.

BİRLİK MESAJI VERDİLER

Olağan kongrede 113 delegeden 109'u oy kullanırken, yapılan oylama sonunda yaklaşık 1 yıldır CHP Kuyucak İlçe Başkanlığını yürüten Hüseyin Gerçekden 62 oy alarak güven tazeledi. Adaylardan Hasan Doğanca 27 ve Mehmet Savaş Orhan ise 20 oy aldı. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra 3 ilçe başkan adayı da sahneye çıkarak el ele tutuşup “Birlik” mesajı verdi. İlçe Başkanı Gerçekden, yeni seçilen ilçe yönetimi ile ve siyasi çalışmalarında her zaman kendisine destek olan ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YENİ YÖNETİM

Yapılan seçimlerde CHP Kuyucak ilçe yönetimine Hüseyin Gerçekden, Neşet Afiyon, Yusuf Akdaş, Mehmet Akdeniz, Ali Barış Bayram, Ahmet Bedel, Mustafa Çevikkol, Turgut Eren, Gülsen Gürlay, Tahsin Kaynak, Mehmet Cengiz Uçal, İlyas Uğur ve Ufuk Yıldırım seçildi.