2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Yıldız Halter Türkiye Şampiyonası Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Didim Spor Salonunda tamamlandı.
Üç günde tamamlanan Okul Sporları Yıldız Halter Türkiye Şampiyonasında 40 ilden 361 sporcu mücadele etti. Sıkletlerinde derece elde etmeyi başaran sporculara Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından madalya takdim edildi. Aydın’ı temsilen şampiyonaya katılan Burcu İldem Gerçekden 69 kilo sıkletinde koparmada 76, silkmede 91 kilogram kaldırarak toplamda 167 kilogram ile en yakın rakibine 61 kilogramlık fark atarak Türkiye Şampiyonu oldu. Aydın’ı temsilen şampiyonaya katılan bir diğer başarılı sporcu Furkan Çakar 55 kilo sıkletinde koparmada 67, silkmede 84 kilogram kaldırıp toplamda 151 kilogram ile Türkiye Şampiyonluğu derecesinin 4 kilogram gerisinde kalarak Türkiye ikincisi oldu.

FİLİKÇİOĞLU'NDAN TEBRİK


Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu Okul Sporları Türkiye Halter Şampiyonasında derece elde eden tüm sporcuları tebrik etti ve şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi. İl Müdürü Fillikçioğlu, Aydın’a Türkiye Şampiyonluğu derecesi getiren Burcu İldem Gerçekden ile Türkiye İkincisi olan Furkan Çakar’a ve sporcuları yetiştiren antrenörlere ayrıca tebrik edip başarılar diledi.