Nazilli Kadınları Facebook Grubu kurucularından Saime Özdoğru, grup üyeleri Ayten Külcü, Nadire Bozkurt ve Duygu Akgül ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Ümit Özmen’i ziyaret etti. Kadınlar, Başkan Özmen’e ziyarette çiçek takdim etti.

“NAZİLLİ’DE YEREL BASININ GÜCÜNÜ HİSSEDİYORUZ”


Geçtiğimiz yıl Nazilli Belediye Meydanı’nda yaptıkları mini festivalin yerel basın sayesinde hem büyük ilgi gördüğünü hem de her yerde uzun süre konuşulduğunu hatırlatan grup kurucusu Saime Doğru;
“Nazilli basınının gücünü hem bize verdiği destekle hem de yaptığımız etkinliklerin etkin bir şekilde duyurulmasıyla çok iyi idrak ettik. Geçtiğimiz yıl yaptığımız minik bir festivali bile yazılan haberlerle çok farklı bir boyuta taşınması sağlandı. Biz grup olarak imkan verildiği takdirde daha büyük festivaller düzenlemek için uygun bir alan oluşturulmasını istiyoruz. Birçok projemiz var ve bu projelerin hayata geçirilmesi ve duyurulması noktasında Nazilli basını olarak bizlere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Yerel basının kalkınması amacıyla başlatılan abone olma desteğini geçtiğimiz yıldan bu yana uyguluyoruz. Grup üyesi esnaf kadınlarımıza da yerel basına abone olmaları çağrısında bulunuyoruz. Yerel basının şehrin sesi, dolayısıyla bizim sesimiz olduğunu çok iyi biliyoruz. Tüm emeğiniz için teşekkür ediyor, gününüzün kutlu olmasını diliyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”


Nazilli basının sadece kamu kurum ve kuruluş haberleri değil, ilçede yaşanan yaşamsal haberler başta olmak üzere kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme görevini en iyi şekilde icra ettiğini dile getiren NGC Başkanı Ümit Özmen de; “Nazilli’de çok güçlü bir medya yapısı var. Yerel gazeteler başta olmak üzere ulusal gazete, ajans ve televizyon temsilcisi meslektaşlarımız, gerekse radyolarımız ile Nazilli’de her zaman öncü işler yapmaya devam edeceğiz. Bugün Nazilli medyasının gücünün Aydın ili genelinde yayın yapan 5 gazetenin 3’ünün sahibinin Nazillili olması ile anlatmak mümkündür. Nazilli’de görev yapan tüm meslektaşlarımız, gerek milli meseleler gerekse toplumsal farkındalık haberleriyle her zaman dikkat çekici olmuştur. Bugün kadına şiddet, cinsel istismar ve çocuğa şiddet ile çocuk istismarı konularında çok hassas bir çizgide hareket ediyoruz. Kadınlar ve çocuklar adeta bizim kırmızı çizgimiz diyebiliriz. Bu nedenle kadınlarımızın sadece şiddetle anılmaması için gerek İŞKUR gerekse girişimcilikle elde ettikleri başarıları gazete sayfalarımıza taşıyoruz. Sanal hayat dediğimiz sosyal medya sayfası facebookta kurduğunuz sayfanızı, sizler gerçek hayatta düşünceleri yaşatmak için adım attınız ve gerek emek pazarları gerekse mini festivalleri, gerekse yardım kampanyaları ile toplumsal farkındalık haline getirdiğiniz. Bizler de sizlerin bu emeğini gazetelerimize, internet sitelerimize, radyolarımıza ve çalıştığımız televizyonlara taşımaya çalışıyoruz. Gazetecilerin sizlere desteği bu oluyor. İnşallah şehri yönetenlerin size vereceği destekler ile gerek kadın çarşısı yada emek çarşısı kurulmasına vesile olunur. Tüm Nazilli’de kadın arkadaşlarımız bu pazarda el emeklerini, kendi bahçelerinde ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlarlar” ifadelerini kullandı.