Karacasu Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında ‘tekniker kadrosu' için yaşanan fikir ayrılığı ve kullanılan sözlerin ardından Cumhur ittifakı ortağı Belediye Meclis Üyeleri, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İttifak üyeleri her iki partinin genel başkanlarının söylediği gibi ortaklıklarının "pazara kadar değil mezara kadar" olduğunu vurguladılar.
Karacasu Şehitler Parkı'nda düzenlenen Cumhur İttifakı grubu basın açıklamasına Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, AK Partili Meclis üyeleri Memduh İlgili, Fatih Akkın ile MHP’li Meclis üyeleri Mehmet Erikmen, Mehmet Osan, Uğur Çoban, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Eryalçın, MHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Odabaşı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emrah Karcılı, MHP İlçe Başkanı Yardımcısı Ahmet Uçar katıldı. Karacasu Belediyesi son meclis toplantısında tekniker kadrosunun açılması için yapılan oylamada Zeki İnal’ın aksine AK Partili üyeler Memduh İlgili, Fatih Akkın ve MHP’li üye Uğur Çoban’ın “ret” oyu vermesinin ardından kendisini AK Parti’nin ve MHP dahil olmak üzere herkesin yalnız bıraktığını söyleyen Zeki İnal’ın sözleri ilçede bir anda gündem yaratmıştı. Toplantı öncesi grup kararı almalarına rağmen bir yanlış anlaşılma yaşandığı için böyle bir durumla karşılaşıldığını ifade eden Cumhur İttifakı üyeleri birlik beraberlik mesajları verdi. Böylelikle meclis toplantısında ret oyu vermelerinin ardından sert çıkış yapan ve toplantıdan sonra AK Partili üyelere yönelik İnal'ın “Ben yalnız kalıyorum. Hepiniz benim karşımdasınız. Beni rezil ediyorsunuz. Bundan sonra nasıl hareket ederseniz edin. Bundan sonra herkes serbest” sözlerinden de geri adım atılmış oldu.

ANLATILANLAR-ANLATILAMAYANLAR


Bazı yayın organlarında çıkan “Cumhur ittifakında çatlak” iddiaları yalanlasa da Aydın’da yayın yapan bu basın organlarına belediye içinde yaşananların kim ya da kimler tarafından servis edildiği merak konusu oldu. Tekniker kadrosu gibi ‘basit’ bir konuda verilen ‘ret’ oyuna karşı Belediye Başkanı Zeki İnal’ın aşırı tepki vermesinin nedeni konusunda açıklık getirilemedi. Öte yandan Memduh İlgili ve Fatih Akkın yaşananları doğru bir şekilde yansıttıkları için Karacasu’da görev yapan gazetecilere teşekkür etti.

“YANLIŞ ANLAŞILDIK”


Toplantının açılış konuşmasını yapan Zeki İnal, “Sayın ilçe başkanlarım, sayın kadın ve gençlik kolları başkanlarım, meclis üyelerim ve Karacasu’muzun ve Aydın’ımızın çok değerli basın mensupları, geçen haftaki meclis toplantısında sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Bunu biz yanlış anladık, karşı taraf çok daha yanlış anladı. Bu yanlışı düzeltmek için burada meclisteki arkadaşlarla bir araya geldik. Şimdi bu yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için meclis üyelerimiz de bir açıklama yapacaktır” dedi.

MERİÇ: “BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ”


AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, “Bu toplantının amacı belli. Her meclis öncesi bir toplantı yapılıyor. Başkanımız bunu yapıyor biliyoruz. Bir kadro açılması konusunda sıkıntı olmuş. Bunun acelesi var mı diye bir münakaşa olmuş. Ama çok önemli bir şey değil. Bunu aştık. Uzlaşımız tamam. Bir sıkıntımız yok. İttifakta bir çatlak yok. Öncelikle Türkiye ve Karacasu için gerekli olan neyse yapmaya hazırız. Başkanımızın arkasındayız. Birlik beraberliğimizde hiçbir sıkıntı yok. Hep birlikte ittifak halinde çalışmaya devam edeceğiz. Benim söyleyeceklerim bunlar” ifadelerini kullandı.

“ELLERİNİ OVUŞTURANLARIN ELİ BOŞ KALACAK”


MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, “Karacasu’da Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakının her zaman arkasındayız. Sonuna kadar gereken koşulları yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Herhangi bir şekilde ne parti ve birimleri bazında ne de meclis üyelerinde en ufak bir sıkıntımız yoktur. Bundan nemalanıp bir şeyler elde etmek isteyenlerin eli boş kalacaktır. Biz Zeki İnal’ın arkasındayız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca 8 Ocak’taki meclis toplantısında muhalefetin aksine meclise yakışan bir duruş sergileyen kimseye bağırıp çağırmayan Cumhur İttifakı meclis üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİLİ: “İTTİFAK HALİNDEYİZ”


AK Partili Meclis üyesi Memduh İlgili, “Arkadaşlar 8 Ocak Çarşamba günü 2020 yılının ilk meclis toplantısını yaptık. Bu meclis toplantısında kendi aramızda iletişim eksikliğinden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma oldu. Biz Cumhur İttifakı Meclis üyeleri olarak Zeki Başkanımızın her zaman yanındayız, arkasındayız. Bir art niyet bir art düşünce olamaz. Bazı yerel basında bu işi yanlış yerlere götürmek isteyenler var. Biz meclis üyesi arkadaşlar olarak birbirimize muhalif olma durumumuz yok. Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçelinin kurduğu bu Cumhur İttifakının arkasındayız. Ayrıca yerel basının iki güzide insanı size ayrı teşekkür ederim, doğru ve dürüst haber yaptığınız için” dedi.

AKKIN: “UFAK TEFEK FARKLI DÜŞÜNCELER OLABİLİR”


AK Partili Meclis üyesi Fatih Akkın da, “10 Ocak’ta idrak edilen Çalışan Gazeteciler Gününüzü bir kere daha kutlarım. Doğru haber yapan doğru yayıncıların günü kutlu olsun.” Zeki İnal’ı arkasında vurdu” şeklinde ifadelerin yer aldığı haberi yapan yayın organını kınıyorum. Biz seçimden önce nasıl başkanımızın arkasında dimdik durduysak bugün aynı yerdeyiz. Herhangi bir değişiklik yok. Ufak tefek farklılıklar olmuş olabilir, bundan sonra da olabilir. Farklılıklar bizim zenginliğimizdir, bu demokrasinin de bir gereğidir. Ama muhalefet bunu farklı yönlere çekiyor. İletişimden kaynaklanan hatalar varsa bunu da gidereceğiz. Hep birlikte çok daha güçlü bir şekilde Karacasu’yu daha iyi yerlere getireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin dediği gibi bu ittifak ucuz pazarlıklar için kurulmadı, bu ittifak pazara kadar değil mezara kadar devam edecek. Aynı şekilde devam ediyor. Biz onların sonuna kadar arkasındayız. Bu ittifak ters düşen bir şey yapılmadı, bundan sonra da yapılmaz. Karacasu için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız” dedi.

“DOĞRUDA DA YANLIŞTA DA BERABER HAREKET EDECEĞİZ”


Zeki İnal, basın mensupları tarafından kendisine yönetilen soru üzerine, “Bizim karşımızda bir rakibimiz var. Benim için de bu önemli bir olay değil ama rakibimiz için çok önemli olay. Yanlış kararda da doğru kararda da birlik beraberlik olması lazım. Biz sonra onu kendi içimizde istişare etmeliyiz. Gündem maddelerindeki tavır da öncesinden nasıl karar alırsak o şekilde olacak” dedi. Memduh İlgili de, “Herkes grup kararı alıyor. İktidar da muhalefet de böyle yapıyor. Biz bu son yaşanan gündem maddesini kendi aramızda konuştuk ama bir yanlış algılama oldu aramızda. Genelde grup kararı alıyoruz. O anda ne yapacağımızı bilemedik. Kalecinin kontrpiyede kalması gibi bir durum yaşandı” ifadelerini kullandı.