Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik beraberinde şef Muhammet Çamurcu ve basın işlerinden sorumlu memur Anıl Özdemir, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen’i iş yerinde ziyaret etti. İŞKUR Müdürü Ergenlik, kurumun tanıtılması, işbaşı programları, teşvikler ve hibe programlarının halka duyurulması konusunda Nazilli basının verdiği desteklerden dolayı Cemiyet nezdinde tüm yerel basın mensuplarına teşekkür etti. Göreve geldikten İŞKUR’un Nazilli’de daha etkin olması için neler yapılabileceği konusunda istişare yaptığı basın mensuplarının haberleri sayesinde Aralık ayı sonunda alınan ve Ocak ayında teslim edilen eski hükümlüler ve engellilerin kendi işlerini kurması projesinde Aydın genelinde yapılan 120 başvurunun 70’inin Nazilli İŞKUR aracılığıyla gerçekleştiğini söyledi.

“KURUMLARA VERDİĞİNİZ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Halkın haber alma özgürlüğünün sağlanmasının yanı sıra devlet kurumlarının da çalışmalarını ve duyurularını yerel basın aracılığıyla yaptıklarını dile getiren Ergenlik; “İŞKUR Nazilli İlçe Müdürlüğü olarak işsizliğin azaltılması, istihdam alanlarının artırılması ve mesleki eğitim projeleri ile işsiz gençlerimizin niteliklerinin artırılması önceliği ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yaptığımız çalışmaların kamuoyuna aktarılmasında basın-yayın kuruluşlarının destekleri büyük önem taşımaktadır. Basın-yayın kuruluşu temsilcilerimizin İlçe Müdürlüğümüz faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Eski hükümlü ve engelli kardeşlerimizin kendi işlerini kurması için yaptıkları rekor başvuru ve yapılan haberlerin ardından artan başvurular bunun en bariz göstergesidir. Emeğiniz için kurumum başta olmak üzere şahsım adına teşekkür ediyor, gününüzün kutlu olmasını diliyorum” dedi.

“KURUMLARIMIZIN YANINDAYIZ”

İŞKUR'un önemli faaliyetler yürüttüğünü belirten Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, Türkiye genelinde olduğu gibi Nazilli’de de işsizliğin önemli bir sorun olduğunu ifa etti. Özmen, Yakup Ergenlik’e yapacakları çalışmalarda başarılar diledi. Nazilli basını olarak devlet kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da destek sunduklarını söyleyen Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen; “Kamuoyunu aydınlatma görevi olan basın mensupları, Nazilli’de özellikle devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları konusunda üzerine düşen görevi her zaman yerine getiriyor. Nazillili vatandaşlarımızın ve işletmelerin yararına olan İŞKUR projelerinin, iş ve aş endeksli kurumların her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.