Üç gün süren şampiyona 30 ilden 361 sporcunun katılımı ve 52 hakemin yönetimiyle tamamlandı. Okullar arası Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonasının sıkletlerinde derece elde eden sporculara madalyaları verildi.

Madalya törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, siyasiler ile kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan şampiyonaya katılan sporcular geçiş yaptı. Ardından şampiyona hakemlerinden birisi tulumla müzik dinletisi yaparken, lise öğrencileri tarafından Aydın yöresi halk oyunları ekipleri yöresel oyunlarını sergiledi. Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu “Şu an 30 ilden 360 sporcu katlımı okullar arası Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası yapıldı. Bizim için mutluluk verici;. Bu müsabakaların yapılmasında emeği geçenle Türkiye Okul Sporları Federasyonu, Halter Federasyonu, Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesine teşekkür ediyorum. Buradaki sporcular ilerleyen yıllarda ulusal ve uluslar arası şampiyonlarda ülkemize temsil edecekler.”dedi.

Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu şampiyonaya katılan sporcuları Aydın’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, ilerleyen zamanda yine misafir etmeyi beklediklerini kaydetti.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise Didim’de artık salonlarda bir çok etkinliğin yapıldığını kaydederek “Sizler Türkiye’nin bir çok yerinden geldiniz. İyi ki geldiniz. Burada bir deneyim elde ettiniz. Size tavsiyem; Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “zeki, çevik ve ahlaklı olsun” bunları kendisine düstur edinin. Bundan sonraki hayatınızda da başarılar diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından sıkletlerinde dereceye giren sporculara ilçe protokolünce ödülleri verildi.