Adnan Menderes Üniversitesi’nin Binali Yıldırım Stadyumu’nda oynanan müsabaka, hem çekişmeye hem de renkli anlara sahne oldu. Dostluk maçını Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in başlama vuruşuyla başlayan maçta Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de TBMM Parlamenterler Takımı formasıyla sahaya çıktı.

ABDURRAHMAN ÖZ FORMA GİYDİ

Dostluk maçında, eski ve yeni milletvekillerinden oluşan TBMM takımında; Cahit Özkan (AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili) Ali Sarıkaya (İstanbul Milletvekili), Zekerya Aslan (Afyonkarahisar) Oktay Çanak (Ordu milletvekilli), Mustafa Köse (Antalya milletvekili) Osman Ören (Siirt Milletvekili), Ziver Özdemir (Batman milletvekili), Hüsnü Ordu (Kütahya milletvekili), Ahmet Kaya (Trabzon milletvekili), Harun Tüfekçi (Eski Konya milletvekili), Sadettin Aydın (Erzurum milletvekili), Halil İbrahim Yıldız (Şanlıurfa milletvekili), Cengiz Demirkaya (Mardin milletvekili), Abdurrahman Öz (Eski Aydın milletvekili) forma giydi.

ALİ PALABIYIK YÖNETTİ

Katar Büyükelçiliği takımında ise Salem Mubarak Al-Shafi (Ankara Katar Büyükelçisi), diplomatlar; Fahad Al-Eida, Omar l-Hail ve büyükelçilik personeli görev aldı. Maçı, Süper Lig’in eski hakemlerinden Ali Palabıyık ve yardımcıları yönetti. Mücadelede TBMM Parlamenterler Futbol Takımı Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın golüyle öne geçti. Bu gole Katar Büyükelçiliği Futbol Takımı'nda Muhammed Yılmaz İleri karşılık verirken ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız, rakip defansın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Yıldız penaltıyı kaçırdı. Katar Büyükelçiliği atağında hakem Palabıyık ikinci kez penaltı düdüğü çaldı. Katar Ankara Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, penaltıyı göle çevirerek takımını öne geçirdi. Son dakikalarda Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın attığı golle karşılaşma 2-2 sona erdi. Maçın ardından her iki takıma kupa ve madalya verildi.

ANLAMLI BİR GÜN

Vali Köşger, milletvekillerini ve Katar Büyükelçiliği takımını Aydın’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Centilmence bir maç oldu. Kazanan dostluk oldu. İki takımı da bu anlamlı maçtaki mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Anlamlı bir gün yaşadıklarını dile getiren Rektör Aldemir, “Down sendromlu ve otizm zor bir hastalık. Allah kimsenin başına vermesin ancak bu toplumun kanayan bir yarası. Buna çözüm bulunması noktasında bu etkinliğe imza attık. Bu kıymetli. Bu kadar çok milletvekilinin bir anda geldiği bir dönem hiç olmadı, çok teşekkür ediyoruz” dedi.