Germencik Belediyesi'nden yapılan açıklamada, MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş'ın iddia ve ifadelerinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı, belirli bir kasıt içerdiği ve kamuoyunu yanıltma maksadı güttüğü belirtildi.

"KENDİSİ HÜKÜM VERİYOR"

Belediyenin kamuoyunu doğru bilgilendirmek, oluşturulmak istenilen olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için yapmaya ihtiyaç duyduğu ifade edilen açıklamada, "Habere konu siyasi parti temsilcisi yaptığı açıklamada; Germencik Belediye Başkanı Sayın Fuat Öndeş’ in esnafı ve iş adamlarını dizayn etmeye çalıştığı iddiası, bir iddiadan öte iftira ve hakaret boyutundadır. Haberde söz konusu iddiaların yargıya intikal ettiğini belirten kişinin yargılama dahi başlamadan iddia ettiği bir konu ile ilgili kendisinin hüküm veriyor olması ise ironik ve düşündürücüdür" denildi.

"YARGILAMA DEVAM EDİYOR"

Mali disiplin ile ilgili olarak Başkan Öndeş'in göreve geldiği günden itibaren belediyeye ait gelir, gider ve borç tablolarını kamuoyunun bilgisine sunduğu ve işe ilk olarak şeffaflık ilkesiyle başladığı dile getirilen açıklamada, "Yıllardır kamuoyundan saklı bir şekilde batık bir düzende devam eden ve bugün mali disiplinsizlik olarak karşımıza çıkan konunun ilçe başkanlığını yürüttüğü partinin belediye başkanlığı döneminde yaşandığını hatırlatmak isteriz. Kendisi de görecektir ki bu konuda muhatap mali disiplinsizliği ortaya çıkaran değil buna sebep olanlardır. Diğer taraftan Ömerbeyli'de 10 milyon TL bedelle belediyemiz tarafından satılan bir yer olduğu iddiası da kesinlikle gerçeğe aykırı bir ifadedir. Kendisinin 31 Mart öncesi satılan 195 adet taşınmazı sorgulaması daha doğru olacaktır. İşçilerin işe iadeleri konusunda ise kesinleşen bir mahkeme kararı olmadığını, yargılamanın devam ettiğini belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

"HALKI DÜŞÜNMEDİĞİ AÇIK"

Ulutaş'ın İnya konusunda yaptığı eleştiri ile her şeyden önce bir Germencikli olarak Germencik’i, Germencik halkını ve üreticiyi düşünmediğini gösterdiği iddia edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Üreticinin menfaatine ve tamamen üretici odaklı bir marka olan İnya’nın nasıl ve ne şartlarda ortaya çıktığı ve geldiği nokta tüm kamuoyunca malumdur. Hal böyle iken çiftçi ve üreticinin desteklenmesi, teşvik edilmesi ve ihya olması için bizzat Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in yoğun çalışmaları ile ortaya çıkan ve bu alanda otorite olan kimselerce imrenilerek ve övgüyle söz edilen bir projeyi bu şekilde eleştirmek konuya şahsi yaklaştığını, milli duygularla hareket etmediğini, Germencik halkını düşünmediğini açıkça gözler önüne sermektedir." Açıklamada, halkın bu gibi asılsız ve dayanaksız iddia ve açıklamalara itibar etmemesi istendi.