Demokrat Parti'nin kuruluşunun 74. yıl kutlamaları nedeniyle Aydın’da bulunan Genel Başkan Gültekin Uysal, Kuyucak İlçe teşkilatının açılışını yaptıktan sonra Nazilli İlçe Başkanı olarak atanan Mustafa Uysal’ı işyerinde ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Osman Varol, Serdar Eriş, GİK üyesi Metin Dökmecilen, Zekai Alper, İl Başkanı Serhat Emanet ve Mustafa Adnan Tütüncüoğlu ile birlikte ziyaret ettiği Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Uysal’ın iş yerinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gültekin Uysal, teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

“TÜRKİYE'NİN MERKEZ SAĞ SİYASETİNE İHTİYACI VAR”

Geçmiş dönemlerde Demokrat Parti silsilesi içerisinde bulunanların zamanla farklı partilerde siyaset yapmayı tercih ettiklerine dikkat çeken Uysal, ilk önceliklerinin bu çizgide bulunan partililerle kucaklaşma arzusunda bulunduklarını ifade etti. Türkiye’de merkez bir sağ siyasetine ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Genel Başkan Uysal, ana yuvanın Demokrat Parti çatısı olduğunu söyledi. Uysal; "Türkiye'nin çakma fikirlere ve örgütlenmelere ihtiyacı yok. Siyasette alt üst olmalar yaşanıyor, değişen Türkiye'nin şartları, siyasetteki yeni bir nefes ihtiyaçları bizlerde daha fazlasıyla hem sahada hem Türkiye genelinde hem yerelde milletimizin öncelikle sesi, soluğu olmaya gayret edeceğiz" dedi.

“ERDOĞAN AK PARTİ İÇİNDEKİ İÇ KANAMA NEDENİYLE ZAMANA OYNAYACAKTIR”

Yeni parti kuran eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’ndan sonra, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Bakanlardan Ali Babacan’ın da yeni bir oluşum içerisinde olmalarını, AK Parti içerisindeki dinamiklerin kontrol dışına çıkması olarak değerlendiren Uysal, kimsenin erken seçim beklentisi içinde olmaması gerektiğini söyledi. Gültekin Uysal; "AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi iç kanaması olarak da dahil olarak zamana oynayarak bu meseleyi kontrol altına alacağı kanaatindeyim. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı problemleri de göz önüne aldığımızda, Ekonomiyi derinden işleyen işsizlik, toplumsal kırılmalar varken kısa vadede açıkçası erken seçim beklemiyorum" diye konuştu.