Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, esnaflara kullandıkları kredi faiz oranının yüzde 6'dan yüzde 4,5'a düştüğünü söyledi. Kooperatifin faiz oranının, bankalara göre daha düşük olduğunun altını çizen Aşkın, esnafa verdiği değerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'ne teşekkür ettiğini söyledi.

"ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"


Faiz oranının düşmesi ile birlikte esnafın kendilerinden kredi talebinin arttığını ifade eden Aşkın, "Kooperatif olarak esnafımızın her zaman yanındayız. Faiz oranımızın düşmesi, esnafımızın bizden kredi talebini arttırdı. Bu haftadan yaklaşık 10 esnafımızın kredi talebi var. Böyle giderse bu yıl boyunca esnafımıza vereceğimiz kredi miktarının 20 milyon liraya kadar çıkmasını bekliyoruz" dedi.

"BORCUNA SADIK"


Kooperatifin 640 ortağı olduğunu hatırlatan Aşkın, "Geçen yıl 640 ortağımızdan 200’üne toplam 15 milyon TL finansman sağladık. 2018 yılında ise 16,5 milyon lira. Kredisini ödemekte zorlanan esnafımız yok denecek kadar az. Geriye kalan esnafımız ise kredisini düzenli bir şekilde ödemekte. Esnafımız, borcuna sadık ve kooperatifine sahip çıkıyor. Bundan dolayı kendilerine minnettarız" ifadelerini kullandı.

KREDİ TALEBİ DEĞİŞTİ


2018 yılına göre geçen yıl esnafın kendilerinden kredi kullanma amacının değiştiğini dile getiren Başkan İlker Aşkın, "2018 yılında esnafımız, bizden yatırım için kredi kullanıyordu. İş yeri satın almak, işini büyütmek ve benzer durumlar için kredi kullanan esnafımızın, geçen yıl kredi kullanma amacında değişiklik oldu. Kooperatifimizden aldığı kredi ile esnafımız genellikle bankadaki mevcut kredi borcunu kapatmaya yöneldi" şeklinde konuştu.