Karacasu Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında norm kadroda tekniker kadrosunun açılması gündem maddesi görüşülürken AK Partili ve MHP’li üyelerin Zeki İnal’a destek vermemesi üzerine gerilimli anlar yaşandı. Karacasulu araştırmacı yazar İsa Özbilen’in tüm meclis üyelerine imzalı bir şekilde İbrahim Kayahan vasıtasıyla ulaştırdığı “Karacasu Kazasının Sosyal ve Ekonomik Tarihi” isimli kitabın dağıtılması ve Zeki İnal’ın yeni yıl temennileriyle güzel bir şekilde başlayan meclis “tekniker” kadrosu gibi basit bir konu sebebiyle gerildi. Zeki İnal'ın ise böyle bir gündem maddesine bu kadar önem verip kendi meclis üyelerine yüklenmesi ise ilçede soru işaretlerine sebep oldu. Ayrıca tekniker kadrosunun basın biriminde yeni bir yapılanma sebebiyle açılmak istendiği öğrenildi.

AKKIN, ÇOBAN VE İLGİLİ'DEN RET OYU


Ocak ayı meclis toplantısına ilave gündem maddesi olarak gelen tekniker kadrosunun norm kadroya ilave edilmesi konusunda CHP ve İYİ Partili üyelerin yanı sıra AK Partili Fatih Akkın ve Memduh İlgili ile MHP’li Uğur Çoban'ın ret oyu vermesinin ardından mecliste tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Zeki İnal, “Belediyenin norm kadrosuna tekniker kadrosu ihdas etmek istiyoruz. Şu an açacağız, kimseyi almayacağız, kadro açık bir şekilde duracak” şeklinde bilgi verdi. Ardından oylamaya geçildi. Zeki İnal ile birlikte yalnızca Mehmet Erikmen, Mehmet Osan ve Nilgün Koruk evet oyu verdiği karar oy çokluğuyla reddedildi.

“MECLİS ÜYELERİNİN KARARINA SAYGI DUYUN”


Oylama sırasında Zeki İnal’ın “Konuştuğumuz” gibi diyerek AK Partili üyeleri etkilemek istediğini iddia eden CHP’li Erdinç Gümüş, tepki gösterdi. Gümüş, “Başkanım böyle meclis toplantısı olmaz. Meclis üyeleriniz “konuştuğumuz gibi” diyerek etkileyemezsiniz. Herkesin oyuna saygı göstererek adil olmak zorundayız. Her istediğimiz olacak diye bir dünya yok. Lütfen. Biz belediyeciliği alnımın akıyla yaptık. Biz belediyeyi 70 kişiyle idare ettik sen 100 kişiyle yapamıyorsun. Hala borçlanıyorsun. Meclis üyelerinin kararına saygı duymak zorundasın. Bizim belediyenin bir ayda 150 bin lira ekstra gideri var. Önce bunları düzeltelim. Bir belediye başkanı meclis üyesini baskı altına alacak hareket yapamaz. Ben de usandım bu tartışmalardan” dedi.

“SİZİN KARŞINIZDA MUHALEFET YOKTU”


Karşılıklı söz düellosunun yaşandığı mecliste Zeki İnal, “Siz iki dönem belediyecilik yaptınız. Siz nasıl yaptınız? Siz hiç böyle bir meclis toplantısı yapmadınız çünkü muhalefet yoktu karşınızda. Ben şu an Karacasu’da tek başınayım. Herkes bana muhalif. MHP’lisi de AK Partilisi de muhalif, İYİ Partisi de CHP’si de. Tek başıma mücadele ediyorum. Senin karşında muhalefet yoktu. Sen Erdinç Gümüş olarak muhtarlara kaç oy verdin diye hesap sorarak belediyecilik yaptın” dedi.

KADROYA ALINACAK KİŞİ HAZIRDIR İMASINDA BULUNULDU


AK Partili Meclis üyesi Memduh İlgili red oyu verirken “Açmayacağız abi. Alacağımız zaman açarız” ifadelerini kullandı. İbrahim Kayahan ise “Açıldıktan sonra durmaz, alınacak kişi hazırdır” iddiasında bulundu. Tekniker kadrosunun açılması oy çokluğu ile reddedildi. Nail Kurt ise mecliste alınan kararların yüzde 95’inin oybirliği ile alındığına dikkat çekip Zeki İnal’ın sözlerinde haksız olduğunu söyledi. Öte yandan Zeki İnal’ın tekniker kadrosu açılması hususunda destek vermedikleri için toplantının ardından AK Partili meclis üyelerine sert sözlerle yüklendiği öğrenildi.