Bodrum Kültür Turizm Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği yöneticisi ve Delfi Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağoğlu ile Bodrum Aydınlılar Derneği Başkanı Sayın Fikret Aslan, Karacasu Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu’nun daveti üzerine geldikleri ilçede bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

STAJ İMKANLARI GÖRÜŞÜLDÜ


İlçe Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal ile Yüksek Okul Turizm ve Seramik bölümünü ziyaret eden Dağoğlu ve Arslan, Eriklioğlu ile birlikte ayrıca Afrodisias Antik Kenti ve çömlek atölyelerini gezdi. Afrodisias’ın fotoğraflarda gördüklerinden kat kat güzel bulduklarını ifade eden Dağoğlu ve Aslan çömlek atölyelerinin de pek çok açıdan değerlendirmeye açık olduğunu ifade etti. Karacasu MYO ve MTAL öğrencilerine Bodrum’da staj imkanı sunulması yönünde işbirliği yapılacağı ve Bodrum’dan Karacasu’ya ve Karacasu’dan Bodrum ve Yunan adalarına turlar düzenlemesi için adımlar atılacağı aktarıldı.

“AFRODİSİAS’I MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ”


İlk kez geldikleri Afrodisias’ın beklediklerinden daha güzel olduğunu ifade eden Dağoğlu, acentası ile birlikte Türkiye’nin her yerine turlar da düzenlediğini kaydederken, “Buraya insanların gelmemesi için hiçbir sebep yok. Bu kadar büyük bir ören yerini ilk defa gördüm. En az Efes kadar güzel. Doğası ve atmosferi de çok güzel ilçenin. Bir tek eksik olan otel. O da çevre ilçelerdeki konaklamalarla çözülebilir. Karavan ve çadır turizmine oldukça müsait. Fotoğrafçılık, yürüyüş ve bisiklet turizmi için oldukça uygun” dedi. Bodrum Aydınlılar Derneği Başkanı Fikret Aslan, “Basından bildiğimiz kadar biliyorduk Afrodisias’ı ama gördüklerimizden fazlası. Yerinde görmek çok başka. Hayran kaldık. Buraların tanıtılması için biz de üzerimize düşeni yaparız. Bunu yanında dizi-film yapım şirketleri ile irtibata geçildiğinde buralar çok ilgi çekecektir” dedi.

KARACASU MYO VE MTAL ÖĞRENCİLERE STAJ İMKANI


Afrodisias Antik şehri, seramik atölyeleri ve deri atölyesini gezdiklerini pide çeşitlerinin tadına baktıklarını söyleyen Karacasu Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, “Bodrum'da Delfi otel ve tur acentası sahibi olan Mehmet Dağoğlu Başkanım ile Bodrum'dan ilçemize tur düzenlenmesi, MYO ve Metem öğrencilerimize staj ve iş imkanı sağlanması, El sanatları ürünlerimizin ve yöresel ürünlerimizin karşılıklı tanıtımı ve satışı, ilçemizden Bodrum ve Yunan adalarına konaklamalı gezi turları gibi birçok konuda işbirliği kararı aldık. Bu güzel ve anlamlı ziyaretleri için kendilerine, ziyaret boyunca bizlere ev sahipliği yapmamızı sağlayan, başta Belediye Başkanımız Sayın Zeki İnal'a, Doyurum Restorant sahibi Zeki ve Zihni Doyurum'a,Afrodisias Dinlenme Tesisi sahibi Ergun Şenler ve Ragıb Şenler’e, Şirin Pide Sahibi Halil İbrahim Köse'ye, Ses Gazetesi muhabiri Özgür Dedeoluk'a ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.