Karacasu Belediyesi'nin muhtarlar toplantısı Fen İşleri Müdürü Hafizana Tosun’un 2019 yılı Aralık ayında yapılan çalışmaları okuması ile başladı. Tosun, Aralık ayı faaliyet raporunda, “Belediyemize ait atölyemizde kaynakçı olarak çalışan işçilerimiz tarafından durak ve banklar yapılmaya devam etti. Tepecik Mahallesinde kahvehaneye kaynakçılarımız tarafından demir korkuluk yapıldı. Işıklar, Ataköy, Geyre, Yenice, Esençay, Dereköy, Yolaltı, Bereketli, Alemler Mahallelerimizde Sekiköy Malzemesi ile mıcırlama işleri yapıldı. Silindir ile sıkıştırma yapıldı. İhtiyaç duyulan yerlerde greyderlerimiz ile yol düzenleme işi gerçekleştirildi. Ataköy Mahallesinde mahallede bulunan beton parke taşları ile döşeme işi bitirildi. Cuma Mahallesinde mezarlık altında bulunan Belediyeye ait alanda düzeltme çalışmaları yapılarak burada 2. Deve güreşi festivali gerçekleştirildi. İlçe Yaylalı Mahallesinde bulunan 2. Küçük sanayi bölgesinde belediyeye ait taşınmazlarda 1 adet dükkan inşaatı tamamlandı. 2. Dükkanın temeli atıldı. 3. ve 4. dükkanın zemin düzeltme işleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde toplam 5 adet dükkan inşaatı tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANLARI OLUŞTURULDU

Tosun, “Karacaören Mahallesinde bulunan mevcut beton parke taşları ile ihtiyaç olan yollarda taş döşeme işi yapılmıştır. Belediye tarafından satın alınan çocuk oyun grupları Yenice, Yolaltı, Cuma, Yaylalı, Bingeç Mahallesinde kurularak bu mahallelerdeki çocuklarımız için oyun alanları oluşturulmuştur. Yazır ve Dereköy Mahallelerinde YİKOB tarafından yapılan yol döşeme çalışmaları için belediyemiz tarafından mil ve sekiköy malzemesi serilerek zemin düzeltme işleri yapıldı. Yaylalı Mahallesinde restorasyon işleri yapılan Hacı Ali Ağa Camisinin önündeki yolda taş döşeme işleri yapılmıştır. Geyre Otoparkının bitişiğindeki yola beton parke taşı ile döşeme yapıldı. Ataeymir ve Cuma Mahallerinde bulunan can ve mal güvenliği yönünden tehlikeli 2 adet evin kepçeler yardımı ile yıkımı sağlandı. Güzelköy, Hacıhıdırlar ve Ataeymir Mahallerine uygun yerlere atölyede yapılan duraklar konuldu. Cuma Mahallesi İnkılap Caddesi üzerinde bulunan park alanının duvar tamiratı yapıldı. Geyre Dörtyol’daki Cami ve Cemiyet yerinin bitişiğindeki yola beton parke taşı ile döşeme yapıldı. Merkez ilçe ve ilçeye bağlı mahallelerde çöp toplama işi yapıldı. Belediyeye ait hizmet araçlarının, iş makinalarının ve kamyonlarının rutin tamir ve bakım işlemleri yapıldı. İlçemize bağlı Yaykın Mahallesinde, Belediye ve YİKOB ile ortaklaşa yapılan halı saha yapım işi tamamlandı. Belediye fen işleri ve yazı işleri müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye YİKOB tarafından destek verilmiş olup imzalanan protokole istinaden önümüzdeki günlerde ilçe merkezi yollarına döşenmek üzere beton parke ve bordür taşı alımı için ihale yapılması ile ilgili olarak çalışmalar başlamıştır. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından bu hafta içerisinde 2020yılında belediyedeki araçlarda kullanılmak üzere ihtiyaç olan akaryakıt ürünlerinin alınmasına ilişkin mal alım ihalesi yapılacaktır” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“18 BİN 500 METREKARE TAŞ DÖŞEDİK”

2019 yılı tamamında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Zeki İnal ise, “31 Mart’tan 31 Aralık'a kadar Bahçeköy’e 250 metrekare, Bereketli’ye 750 metrekare, Çamarası'na 3 bin metrekare, Çamköy’e 600 metrekare, Dedeler’e 180 metrekare, Dereköy’e bin 250 metrekare, Esençay’a 80 metrekare, Geyre’ye bin metrekare, Aşağıgörle’ye 800 metrekare, Güzelbeyli’ye 250 metrekare, Güzelköy’e 450 metrekare, Karabağlar’a bin metrekare, Karacaören’e 600 metrekare, Nargedik’e 450 metrekare, Palamutçuk’a 400 metrekare, Tepecik’e 250 metrekare, Yaykın’a 600 metrekare, Yaylalı’ya 150 metrekare, Yazır’a 750 metrekare, Yeşilköy’e 160 metrekare, Yeşilyurt’a 640 metrekare, Yukarı Görle’ye 240 metrekare, Merkez 18 No’lu sokağa 3 bin metrekare, Merkez Gürlek Yolu 2 bin metrekare olmak üzere Karacasu ve mahallelerinde 18 bin 500 metrekare taş döşeme işi yaptık. Bunun yanında Ataeymir’de 328, Bereketli’de 36, Cabi’de 41, Cuma’da 435, Dereköy’de 70, Dikmen’de 149, Esençay’da 80, Geyre’de 554, Güzelbeyli’de 11, Işıklar’da 31, Küçükdağlı’da 320, Palamutçuk’da 33, Yaykın’da 16, Yaylalı’da 620, Yenice’de 278, Yeniköy’de 44, 44. No’lu Sokak’ta 11, Subaşında 6, Ozan Sitesinde 21, Üniversite Caddesinde 6 metrekare ASKİ’nin alt yapı çalışması yaptığı yerde taş döşeme tadilat işlemi yaptık” dedi.

CEMİYET YERLERİ TAMAMLANACAK

Yaykın’da yapılan halı sahanın tamamlandığını ifade eden İnal, “Bir çok mahallemizin arazi yollarını bitirdik. Devam eden çalışmalarımız var. Eksik olan köylerimize oyun gruplarımızı ilave ediyoruz. Şefkat Marketimiz sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ihtiyaçlarını gideriyor. Whatsapp hattı kurarak sizlerin taleplerine en hızlı şekilde alma yönünde adım attık. Tüm yazılanlar ivedilikle önüme geliyor. Elimizden geldiğince imkanlarımız dahilinde ihtiyaçları gidermeye devam edeceğiz. 300 bin liralık bir taş ihalesine çıkacağız ilçe merkezimiz için. 2020 sonunda parkelenmedik mahallemiz kalmayacak. Arazi yollarımız da aynı şekilde tamamlanacak. 3 tane daha halı saha projemiz var. Büyükşehirle görüştüğümüzde yer gösterilmesi halinde ASKİ’yi taşıyacaklarını söylediler. ASKi mezbahanın olduğu yere geçecek. ASKİ’nin olduğu yere de halı saha ve düğün salonu düşünüyoruz. Öyle bir şey olursa iyi olacak. Geçtiğimiz bayramda bayramlaşmaya gelen Metin Yavuz, cemiyet yeri eksik olan mahallelere cemiyet yeri yapılacağı ve cemiyet yeri olup da eksikleri olan cemiyet yerlerinin bu eksikliklerinin giderileceği sözünü aldık. Bu bunlarla ilgili bir rapor hazırladık, bir maliyet çıkardık ve YİKOB’a verdik. 2020 içerisinde de bunun takipçisi olacağız ve bu çalışmaları gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Zeki İnal ilgili daire müdürlerine Yazır güzergahında şarampollerin temizlenmesi talimatı verirken, toplantı muhtarların taleplerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.