Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan Mecit ve Sevdet Sezgin çiftinin10 çocuğundan Suat Sezgin, 4 yaşındayken 2006 yılında sokakta oynarken, komşusu Ahmet Ö.’nün kullandığı tonlarca ağırlığındaki vincin altında kaldı. Feci kazada ağır yaralanan Sezgin, Aydın Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalesinin ardından İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan ameliyattan sonra 6 ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Sezgin, mucize şekilde hayata tutundu. Bacağından ve kalçasından 20 ameliyat geçiren Sezgin’in çocukluğu hastanelerde geçti.

ŞOFÖRÜN CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

Kazanın ardından sakat kalan ve yüzde 51 engelli raporu olan Sezgin’in ailesi çocukların hayatını karartan şoföre ceza ve 50 bin liralık tazminat davası açtı. Kazayla ilgili Aydın 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen ceza davasında mahkeme heyetine sunulan bilirkişi raporunda vinç sürücüsü Ahmet Ö. yüzde 20, Suat Sezgin ise yüzde 80 kusurlu bulunduğu ifade edildi. 5 yıl önce sonuçlanan ceza davasında mahkeme heyeti, vinç şoförü Ahmet Ö.’yi 2 yıl hapisle cezalandırırken ceza 6 bin lira para cezasına çevrildi.

14 YILDIR ÇÖZÜLEMİYOR

Sezgin’in 14 yıl önce açtığı tazminat davası halen sürüyor. Sezgin ailesi, şimdiye kadar oğullarının tedavisi ve avukat masrafları için 150 bin lira harcadıklarını söyledi. Suat Sezgin’in ağabeyi Sedat Sezgin, davada 42’nci duruşmanın gelecek ay yapılacağını, 5 avukat ve 15 hakimin değiştiği davada bir türlü karar çıkmadığını dile getirdi. Kazanın ardından kardeşi Suat Sezgin’in hayatının kabusa döndüğünü belirten abisi Sezgin, “Kazanın ardından kardeşime yüzde 51 engelli raporu verildi. Sakat kaldığı ve kendi temel ihtiyaçlarını yapamadığı için 5’nci sınıftan okulu bıraktı. Psikolojisi bozulduğu için yıllarca konuşmadı. Kardeşimi en son İzmir’de özel bir hastaneye götürdük. Doktorları kardeşimin kalça kemiklerinin yerine takılarak yeniden yürüyebileceğini söyledi. Bu ameliyat için 15 bin lira ihtiyacımız var. Bu parayı karşılayacak gücümüz yok. 14 yıllık davanın sonuçlanıp adaletin yerini bulmasını bekliyoruz” dedi.

BARİ GENÇLİĞİMİ YAŞAYAYIM

Kaza sonrası hayatı kararan Suat Sezgin ise “Çocukluğumu yaşayamadım. Bari gençliğimi yaşayım. Tazminat davası bir an önce sonuçlansın. Ben de ameliyatımı olup sağlığıma kavuşayım. Yarım kalan eğitimimi tamamlamak istiyorum” diye konuştu.