Karacasu'ya bağlı Yolüstü Mahallesinde gerçekleşen anma törenine Kaymakam Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Zeki İnal ile birlikte şehit eşi Melek Işlakça, kardeşi Hüseyin Işlakça'nın yanı sıra İlçe Emniyet Amir Vekili Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Müftü Mehmet Karatuğ, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Yolüstü Mahalle Muhtarı Adem Onaca katıldı. Müftü Karatuğ Kur'an-ı Kerim okumasının ardından dualar edildi.

O GÜNÜ ANLATTI


Anma töreninin sonunda bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Soley, "28 yıl önce Batman’da görev yaparken bir akşamüstü bir gün batımında polis telsizinden duyulan bir anons ile bu acı haberi aldık. Komando yolunda çarşıda biri vuruldu anonsu verildi. Hemen ardından ölenin bir memur arkadaşımız olduğu bilgisi geldi. Daha sonra da öğrendik ki ölen şehit olan polis arkadaşımız Ahmet Işlakça’ydı” dedi.

"OLAYA SEBEP OLANLARI ÇÖKERTTİK"


Şehit Polis Memuru Ahmet Işlakça ile arasında güzel bir dostluk oluştuğunu ifade eden Ahmet Soley, “Ahmet’i yakından tanırdım. Aydınlı olmamız, aynı yerde çalışmamız ve o dönem benim de Olağanüstü Hal ve Emniyetten Sorumlu olmam sebebiyle aramızda iyi bir dostluk oluşmuştu. Büyük acı duyduk. O acının 28 yıldır burukluğu sürüyor ancak bir tek yönden rahatım. İyi bir şekilde görev yaptık. Aynı caniyi birkaç arkadaşımızın daha canını yaktıktan sonra yakaladık ve olaya sebep olan hücre de çökertildi. Aynı acıyı burada 28 yıl sonra tekrar yaşadım. Ruhu şad olsun. Ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı Zeki İnal ise; "Şehit Polisimiz Ahmet Işlakça’yı vefatının 28. Yılında mezarı başında dualarla andık. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.