İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı'nda hafta sonu gerçekleşen delege seçimleri öncesi sürpriz bir şekilde açıklama yaparak İlçe Başkanlığı’nda mutabakatla yeni bir ismin başkan adayı olduğunu duyuran Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın açıklamasına tepki gösteren mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın tepki göstermesinin ardından ortaya çıkan adaylık krizi delege seçimleri sonrası yapılan açıklamayla sona erdi. Başkan Özcan’ın Ankara’daki görüşmelerinin ardından akşam saatlerinde mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kural basın bildirisinde bulunarak adaylıktan çekildiğini duyurdu.

“ÖZTÜRK’E CANI GÖNÜLDEN DESTEK VERECEĞİM”


Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın olağan kongreye yeni başkan adayı Av. Cihat Öztürk ile gidiyoruz mesajından sadece 8 dakika sonra mevcut ilçe başkanı Durmuş Kural mutabakatı yalanlayarak ahde vefa vurgusu yaptığı adaylık açıklamasında ‘Hodri Meydan’ diyerek rest çekmesi krizin kapısını aralarken, delege seçimlerinin sona ermesinin ardından mevcut İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural basın mensuplarına servis ettiği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün partimizde şölen havasında delege seçimlerimizi gerçekleştirdik. Partimizin ilerlemesi, güçlenmesi adına duygusal ve kişisel beklentilerle değil, kapsayıcı ve bütünleştirici bir süreci inşa etmek için arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler sonunda tek liste ile seçime gidilmesinin uygun olduğu sonucuna vardık. Delege seçimlerimiz öncesi Belediye Başkanımız, partimin tabanı, karar organları ve kanaat önderleri ile istişare ederek vardığımız mutabakata sadık kalacağımı beyan eder, Teşkilatımız uygun gördüğü takdirde Nazilli’deki başarılı çalışma programımızı Aydın geneline taşıyarak partimize faydalı olacağımı düşündüğüm İl Yönetiminde yer almak istediğimi belirtirim. Av. Cihat Öztürk’ün oluşturacağı yönetime canı gönülden destek vereceğimi ve İYİ Parti Ailesi’nin bir ferdi olarak büyük emeklerle kurulmuş partimizin her daim emrinde olduğumu kamuoyuna duyururum.”

MAHALLESİNDE DELEGE SEÇİLEMEMİŞ


‘Yaptıklarım, Yapacaklarımın teminatıdır. Hodri Meydan’ açıklaması yaparak Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın mutabakat açıklamasını yalanlayarak meydan okuyan İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın, Pazar günü yapılan delege seçimlerinde Yıldıztepe mahallesinden delege seçilemediği öğrenildi. 1050 üyesi bulunan İYİ Parti’de 400 delege arasına giremeyen Başkan Kural’ın yakın kurmayları Nazilli Belediyesi Başkan Vekilleri Mustafa Tınas ve Soner Yelkovan, İYİ Parti İl Yönetici Durmuş Tobal, Belediye Meclis Üyesi Adnan Dönmez ve Naz-Bel Yönetim Kurulu Üyesi Birol Çavuş ile yaptığı toplantının ardından basın açıklaması yaparak krizi aşmaya karar verdiği öğrenildi.